default-logo

Serata “Eminescu, jurnalistul”, în al şaselea an de afirmare prin cultură!

Ianuarie 2018

Uniunea Ziaristilor Profesioniști din România vă invită, la început de an, la o nouă serată, cu invitaţi speciali şi teme atractive, de mare impact cultural, joi, 18 ianuarie, ora 18,00, la Teatrul Excelsior (Sala Mare, etaj 3), str. Academiei nr.28, sector 1.

Serata “Eminescu, jurnalistul” are onoarea de a-l avea ca invitat special pe maestrul EUGEN DOGA, renumit compozitor din Republica Moldova. Ca o recunoaștere a meritelor sale în domeniul componisticii, Eugen Doga a fost decorat cu înalte distincții de stat ale Republicii Moldova precum și ale URSS, inclusiv titlurile de Maestru Emerit al Artei din Moldova, Artist al Poporului din R.S.S.M. (1967), Artist al Poporului din URSS (1987), laureat al Premiului „Boris Glăvan” al Comsomolului din Moldova, laureat al Premiului de Stat al R.S.S.M. (1980) și al Premiului de Stat al URSS. (1986). La 26 august 2008, președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, i-a acordat Premiul de Stat pe anul 2008 și titlul de „Laureat al Premiului de Stat” pe anul 2008, pentru contribuția de excepție la dezvoltarea artei muzicale naționale și universale. Pe 26 martie 2014, președintele României, Traian Băsescu, l-a decorat pe Eugen Doga cu Ordinul Național „Serviciul Credincios”, în grad de Mare Ofițer.

Anul 2017 a fost declarat anul lui Eugen Doga in Moldova ca un omagiu adus aniversării a 80 ani ai marelui artist.

Subiecte interesante vor susţine şi publicistul Miron Manega, poeta Evelyne Maria Croitoru şi preotul Marian Sava.Împreună ne vom bucura şi de un moment susţinut de Teatrul NostruM. De asemenea, participanţii se vor delecta cu această ocazie și de lectura tradiţionalei reviste cu apariţie lunară “Cronica Timpului” , aflată la nr.36/ianuarie 2018.

Evenimentul va fi moderat de președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan.

Vă așteptăm cu drag!

UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.