◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Secretele Omenirii! DE LA MATSABA, LA PIRAMIDELE EGIPTENE

Marea Piramidă din Giza este singura minune a lumii asupra căreia nu se fac speculații cu privire la formă, mărime și reprezentare. Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă construcție din lume timp de 43 de secole, până în anul 1889, când a fost construit Turnul Eiffel.

La început, piramida avea 146 de metri. În prezent are 138 de metri. Pentru construirea sa au fost utilizate peste 2500000 de metri cubi de piatră.

Tradiția construcției de piramide a început în Egiptul antic ca urmare a ideii de mastaba sau platformă, care acoperea un mormânt regal. Mai târziu au fost folosite mai multe mastaba și așa au apărut primele piramide în trepte.

La construcția piramidei au lucrat peste 100000 de oameni, timp de 20 de ani, așa cum a scris Herodot în textele sale. Deși nu se știe exact cum au fost așezate blocurile de piatră, au existat mai multe teorii. Una dintre acestea se referă la construirea unei rampe drepte sau în spirală, ce era înălțată pe măsură ce era ridicată piramida.

Această rampă, îmbrăcată cu noroi și apă, ușura transportarea pietrelor prin împingere. O altă teorie sugerează că au fost utilizate pârghii lungi.

Când au cucerit Egiptul în anul 641, arabii au găsit piramida intactă și după ce au deschis-o, căutând comoara lui Keops, au descoperit sarcofagul gol.

În anul 1798, atunci când Napoleon a invadat Egiptul a spus, soldați, 40 de secole ne privesc din vârful piramidei. Napoleon era fascinat de piramidele egiptene. Poate că din această cauză, în campania din Egipt, el a rămas peste noapte singur în Marea Piramidă.

Dimineața, când soldații au venit, Napoleon era transfigurat. A spus că a avut viziuni greu de explicat.

În ultimii ani, s-au mai descoperit patru camere, în apropiere de prima. În una dintre acestea fiind descoperită corabia regală, care astăzi este expusă în apropierea piramidei unde se află un muzeu care găzduiește celebra Corabie solară, descoperită în anul 1954. Această barcă se presupune că a transportat corpul lui Khufu în ultima lui călătorie, înainte de a fi înmormântat în piramidă.

Conform credințelor antice egiptene, barca a servit ca mijloc de transport spre lume de dincolo. Camera mortuară se află în inima piramidei, iar sarcofagul regelui este realizat din granit roșu.
Au fost lansate mai multe teorii cu privire la originea și scopul acestor piramide. Unii cercetători au lansat ipoteza că numai o civilizație extraterestră ar fi putut fi autoarea unei astfel de construcții. A fost necesară o tehnică performantă pentru a transporta și șlefui pietre de 80 de tone fiecare. În ce scop au fost construite, rămâne ca viitorul să ne dea un răspuns.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *