◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Bianca Andreescu câștigă Indian Wells 2019, după o luptă extraordinară cu Angelique Kerber. Scrie istorie!

Bianca Andreescu (locul 60 WTA), tânăra de 18 ani din Canada, de origine română, a câștigat cu 6-4, 3-6, 6-4 finala Indian Wells 2019 pe care a jucat-o cu experimentata Angelique Kerber, nr. 8 WTA, fost lider mondial, în vârstă de 31 de ani. „Cea mai mare victorie din istoria tenisului canadian”, notează site-ul WTA. Iar celebrul Rod Laver a scris: „S-a născut o stea, felicitări, Bianca Andreescu, ce luptătoare ești!”

Un meci epuizant. Cum o ajută pe Simona Halep acest rezultat

În decisiv, la 2-1, ea a cerut intervenţia fizioterapeutului, pentru o problemă la umărul drept. Kerber a fost prima care a rupt echilibrul în decisiv, cu break, la 2-2, dar Andreescu a câştigat trei ghemuri la rând şi a dus scorul la 5-3, când a ratat trei mingi de meci. Germana a câştigat pe serviciul adversarei, dar şi-a pierdut la rândul ei serviciu, în ghemul următor.

Bianca Andreescu are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3, disputând o finală WTA, la Auckland, şi câştigând un trofeu 125k, la Newport Beach. La Indian Wells, jucătoarea canadiană a devenit prima beneficiară a unui wild card care ajunge în finală.

Bianca Andreescu va urca pe locul 24 WTA după succesul de duminică, după ce la începutul anului era pe locul 152 WTA.

Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.

În urma acestei, Simona Halep, acum pe locul 3 WTA în clasamentul live, va rămâne pe această poziţie, în ierarhia de luni.

În ceea ce o privește pe Angelique Kerber, ea va urca pe locul 4 WTA începând de luni. Ajunsă și ea pentru prima dată în finală la Indian Wells, pentru germancă a fost o înfrângere amară. S-a cunoscut regretul și în declarația ei de la ceremonia de premiere, unde vocea i-a fost sugrumată de emoție, însă i-a recunoscut cu onestitate meritele tinerei ei adversare, i-a lăudat jocul „uluitor” și i-a spus că merită trofeul.

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *