◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Victoria carierei pentru Jaqueline Cristian! A învins o fostă câștigătoare de Slam și e în sferturi la Sankt Petersburg

Jaqueline Cristian (22 de ani, 160 WTA) a obținut, miercuri seara, cea mai prestigioasă victorie a carierei. Jucătoarea din România a învins-o în minimum de seturi pe Jelena Ostapenko (23 de ani, 53 WTA), scor 6-3, 7-6 (9), în optimile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg. 

În 2017, Jelena Ostapenko producea o revenire nebănuită în finala cu Simona Halep de la Roland Garros. Letona câștiga atunci primul și singurul său turneu de Mare Șlem al carierei, după o evoluție stelară pe zgura pariziană. Treptat, „focul” letonei s-a stins, Jelena nereușind să se mențină printre cele mai bune jucătoare ale lumii. Totuși, victoria Jaquelinei Cristian de la Sankt Petersburg va rămâne un reper important pentru tenisul feminin românesc din 2021.

La probabil cel mai bun meci al carierei, jucătoarea din România a avut o prestație de senzație și a trecut în două seturi de Ostapenko. A fost 6-3, 7-6 (9), după două ore de tenis spectacol și un tie-break interzis oricărui cardiac!

Jaqueline Cristian a produs surpriza la Sankt Petersburg!

Ajunsă în optimi după ce a fost nevoită să joace calificări la turneul din Sankt Petersburg, Jaqueline Cristian a spulberat toate calculele care o dădeau outsider clar în fața lui Ostapenko. Iar după un game inaugural pierdut destul de clar, jucătoarea din România a scăpat de emoții și și-a etalat cel mai bun tenis pe care l-am văzut în ultima perioadă. 

Jaqueline Cristian a dominat schimburile lungi cu adversara sa și a rezistat excelent în defensivă în fața letonei, într-un prim set în care jucătoarea noastră a servit nu mai puțin de 4 ași. Jaqueline și-a recuperat imediat break-ul și s-a instalat la conducerea partidei, reușind apoi să mai facă un break și să se impună cu 6-3. 

Setul secund a fost marcat de dramatism. Jucătoarea din România a reușit break-ul la 5-5, dar nu și-a fructificat apoi serviciul, iar manșa a ajuns în tie-break. Acolo unde, după ce a irosit trei mingi de meci și a salvat și una de set procurată de letonă, s-a impus cu 11-9 și a avut, în sfârșit, motive să zâmbească. „Jaque” s-a făcut mare și e în sferturi la Sankt Petersburg!

În sferturi, Jaqueline Cristian o va înfrunta pe experimentata rusoaică Svetlana Kuznetsova (35 de ani, 39 WTA. Partida va avea loc vineri, la o oră ce va fi anunțată ulterior.

Pentru parcursul de până acum, Jaqueline Cristian și-a asigurat un cec în valoare de 15.500 de dolari și 100 de puncte WTA.

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *