◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

De la fluxuri financiare la incitarea online – Germania „pune tunurile” pe rețelele de extremă-dreapta

Înalții oficiali din securitate ai Germaniei au anunțat un plan în 10 puncte pentru combaterea extremismului de extremă dreaptă în țară, care include dezarmarea a aproximativ 1.500 de suspecți de extremism și înăsprirea verificărilor antecedentelor pentru cei care doresc să achiziționeze arme, scrie AP.
Ministrul de Interne, Nancy Faeser, a spus că extrema dreaptă reprezintă cea mai mare amenințare extremistă la adresa democrației din Germania și că autoritățile vor încerca să abordeze problema prin prevenire și măsuri dure.„Vrem să distrugem rețelele de extremă-dreapta”, a spus Faeser reporterilor la Berlin, spunând că acest lucru include țintirea fluxurilor financiare care beneficiază astfel de grupuri, inclusiv afaceri de merchandising, festivaluri de muzică și evenimente de arte marțiale. Autoritățile vor depune eforturi și pentru a elimina licențele pentru arme de la suspecții extremiști, vor reprima incitarea răspândită online prin rețelele de socializare și vor combate teoriile conspirației online.
Faeser a spus că se va pune accent și pe eliminarea extremiștilor care lucrează în agențiile guvernamentale, inclusiv în forțele de securitate. Rapoartele despre extremiștii de extremă dreaptă din rândul poliției și armatei din Germania au ridicat îngrijorări deosebite, din cauza temerilor că aceștia ar putea folosi informații privilegiate pentru a viza inamicii politici.
Comisarul Parlamentului pentru armată, Eva Hoegl, a declarat separat că au existat 252 de „evenimente raportabile” în rândul trupelor germane în 2021, o creștere față de anii precedenți. Ea a cerut proceduri mai rapide la Curtea Marțială, astfel încât cei aflați că au încălcat legea sau regulile de conduită să poată fi concediați mai repede.
Thomas Haldenwang, șeful serviciului intern de informații, BfV, din Germania, a anunțat că agenția sa plănuiește să publice în următoarele luni un raport despre extremiștii care lucrează pentru autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *