◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Aniversare. Buletin de Carei împlinește 14 ani

Buletin de Carei a ajuns la ceas aniversar. Acum 14 ani, într-o frumoasă zi de 18 aprilie  a anului 2005, apărea de sub tipar primul număr al săptămânalului Buletin de Carei. Aniversăm astăzi 14 ani de apariție neîntreruptă. Înființat la inițiativa unui grup de tineri energici,  iubitori de Carei, ziarul a fost lansat în prezența Prefectului Județului Satu Mare, Radu Bud, a primarului Beko Tamas, a oamenilor de cultură,  directori de instituții de stat și private.

Primul număr a produs un impact instantaneu pe piața presei județene și a fost distribuit gratuit. Apariția Buletin de Carei a fost o provocare din toate punctele de vedere. Nefiind dependent de banul public sau al vreunui partid, beneficiind deci de independență financiară, a prezentat în cei 14 ani situații din toate domeniile , cu bune și rele, reportaje și documentare, articole de atitudine centrate pe problemele cu care se confruntă  careienii. Nu a fost ușor dar am depășit toate obstacolele. La început am colaborat cu tipografiile din județ pentru ca mai apoi să fim nevoiți să îl tipărim la Cluj-Napoca. Mulțumiri și considerație pentru echipa transportatorilor care a făcut posibilă la acea vreme apariția săptămânalului Buletin de Carei în urbea noastră. O persoană ridica ziarele  de la tipografia clujeană, le ducea la microbusul de noapte și apoi cineva le prelua la Carei pentru ca a doua zi să poată fi distribuite.

Am fost o prezență constantă la toate edițiile  ,,Zilele orașului Carei,, chiar și atunci când ni s-a refuzat calitatea de sponsor oficial sau când s-a întârziat tipărirea numărului special dedicat sărbătorii orașului. Din respect pentru careieni am  continuat.

Ancorat în realitatea prezentă, Buletin de Carei nu a omis nici prezentarea trecutului. Personalități locale uitate au fost și vor fi în continuare prezentate cititorilor.

Urările primarului Beko de la lansarea Buletin de Carei  au fost de bun augur și iată că am ajuns deja  la ,,vârsta buletinului,,. Am contribuit și contribuim în continuare la buna informare a cetățenilor chiar dacă deranjăm prin aceasta actuala administrație locală. Ne asumăm fiecare informație.

Din anul 2010, odată cu dispariția chioșcurilor de ziare din municipiul Carei , am renunțat la ediția tipărită și suntem prezenți doar în mediul online. Informațiile ajung mult mai repede la cititori și există posibilitatea dialogului. Articolele apărute în Buletin de Carei au fost apreciate și preluate de alte publicații sau importante site-uri de ştiri din România.

Aducem alese mulțumiri tuturor colaboratorilor. Alese mulțumiri celor care au apreciat activitatea Buletin de Carei. Un motiv în plus să mergem pe aceeași cale.

Vă mulțumim tuturor celor mulți care ne citiți, iubiți și uneori înjurați. Viața merge înainte, cu bune și cu mai puțin bune. Continuăm.  Ne cerem scuze că nu împărțim mereu zâmbete,  că punem întrebări incomode și prezentăm situații  neverosimile pentru o societate democratică care se respectă dar am fost și vom fi mereu în slujba cetățeanului mai ales al celui  nedreptățit cum este și cazul Laurei Ruja sau al lui Peter Nemethi, aceștia nefiind cazuri singulare. Nu uităm nici de campionii Careiului, tinerii care mențin vie speranța într-un viitor luminos.

Vom rămâne în continuare  atenți și implicați la viața cetății. Incapabili de a fi preș sau cântăreți în corul susținătorilor de profesie.

La ceas aniversar, vă dorim tuturor sănătate, prosperitate și înțelepciunea de a accepta că într-o lume plină de provocări și incertitudini presa independentă este un rău necesar.

Buletin de Carei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *