◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur al COSR, cea mai înaltă distincție a Olimpismului Românesc

Pentru meritele deosebite în cadrul Mișcării Olimpice din România lui Arthur Hoffman și Pierre de Hillerin le-au fost oferite Trofeele COSR

Momente speciale, de mare emotie, in Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucuresti. Trei personalitati ale Miscarii Olimpice din Romania au primit trofee din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), oferite de Mihai Covaliu, presedintele COSR.

Arthur Hoffman, fost membru al Comitetului Executiv al COSR, director onorific al Academiei Olimpice Romane, o personalitate emblematica pentru stiinta si diplomatia Miscarii Olimpice din Romania, si Pierre de Hillerin, fost director al Institutului National de Cercetare Sportiva un titan al cercetarii si inovatiei in domeniul performantei sportive, cu o cariera unica in proiectarea strategiilor si metodologiilor de antrenament pentru toate ramurile sportive, ambii membri al Comisiei Tehnice Olimpice, au primit cate un Trofeu COSR.

In aplauzele furtunoase ale membrilor COSR, care s-au ridicat in picioare in onoarea sa, Ivan Patzaichin a fost distins cu Colanul de Aur al COSR, pentru intreaga sa cariera in slujba sportului. Fostul mare canoist, ramas in istoria intrecerilor olimpice dupa ce la JO de la Munchen, in 1968, a terminat o cursa cu pagaia rupta, a castigat nu mai putin de sapte medalii olimpice – patru de aur, trei de argint si 22 de medalii mondiale dintre care nouă de aur.

Maestru Emerit al Sportului si Antrenor Emerit, Patzaichin a primit in 1990 din partea Comitetului International Olimpic cea mai inalta distinctie a acestui for, respectiv Ordinul Olimpic Colanul de Platina, in anul 2000 a primit Ordinul National „Serviciul Credincios” in gradul de Ofiter , iar in 2010 a fost distins cu Decoratia Regala „Nihil Sine Deo”.

„Desi aveam Colanul de Platina oferit de Comitetul International Olimpic, parca il doream si pe acesta, de ce sa nu fiu sincer. Este cea mai mare distinctie a COSR, iar familia olimpica romana este cea mai frumoasa. Cred ca este una dintre cele mai frumoase zile din viata mea”, a marturisit Ivan Potzaichin cu glasul tremurand de emotie.

Dupa incheierea ceremoniei, in Sala Amfiteatru a avut loc Adunarea Generala Ordinara a COSR, pe a carei ordine de zi s-au regasit: Raportul activitatii Comitetului Executiv – 2018, Situatia financiara la 31.12.2018, Raportul auditorului extern, Raportul Comisiei de Cenzori,  Strategia si obiectivele – 2019, Planul anual de activitate – 2019, Bugetul de venituri si cheltuieli – 2019 si Masurile organizatorice.

COSR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *