default-logo

Raluca Șerban, noua stea din tenisul feminin… cipriot? Românca a eliminat o finalistă de la Roland Garros

Raluca Georgiana Șerban era considerată de mulți urmașa Simonei Halep. Talentata jucătoare în vârstă de 21 de ani a luat însă o decizie radicală la finalul anului trecut: să reprezinte Cipru în circuitul WTA. Aflată pe locul 208 WTA, Raluca Șerban a reușit victoria carierei în calificările turneului de la Nurnberg. A eliminat-o pe Sara Errani, finalista din 2012 de la Roland Garros. 

Raluca Șerban, noua stea din tenisul feminin? “Nu am primit niciun ajutor”

Pe site-ul WTA apare că Raluca Șerban reprezintă din 2019 Cipru, iar prenumele jucătoarei este schimbat în “Raluka”. Românca se antrenează în Cipru de la vârsta de 17 ani sub îndrumarea unuia dintre foștii antrenori ai lui Marcos Baghdatis, Yiannos Hadjigeorgiou. Chiar și așa, în ultimii 3 ani a evoluat sub drapelul românesc, însă de-a lungul timpului a transmis mai multe semnale prin care cerea ajutor celor de la FRT, însă oficialii Federației nu au putut să îi ofere prea multe beneficii financiare.

La finalul anului 2018, Raluca Șerban s-a săturat să tot aștepte sprijin de la Federația Română de Tenis și a hotărât să reprezinte Cipru în circuitul WTA, țară în care se antrena de 4 ani. Într-un interviu din 2016, Șerban a declarat că a fost aproape de retragere: “Nu am primit niciun ajutor. S-a pus chiar anul trecut problema retragerii, înainte să câştig turneele de la Heraklion. Eram distrusă mental din cauză că anii treceau şi eu nu aveam bani de turnee, dar am reuşit să mă ridic şi încerc să mă ajut singură în continuare.

Tenisul este singurul lucru la care mă pricep, este tot ceea ce ştiu să fac, aşa că nu m-aş vedea făcând altceva. Nu ştiu dacă m-aş mai întoarce. Îmi este dor de ţară, dar nu cred că aş mai putea să locuiesc acasă”, a declarat Șerban pentru Prosport în 2016.

Șerban pare foarte fericită cu alegerea făcută, pe postările de pe rețelele de socializare spunând că este mândră să reprezinte Cipru. Ea a jucat și în Fed Cup pentru naționala cipriotă având în palmares 4 victorii și o înfrângere: “Mândră să reprezint Cipru”, a fost unul dintre mesajele postate de jucătoarea de origine română.

În acest moment, Raluca Șerban este prima rachetă a naționalei cipriote și după finala de promovare în grupa II Europa-Africa, pierdută cu 0-2 la Helsinki, jucătoarea a postat un mesaj emoționant la adresa echipei: “Vreau să vă spun că sunt foarte mândră că sunt parte a acestei echipe, că am reușit să ne calificăm în finală și că ne-am dat inima pe teren la fiecare meci. Am trăit la maximum fiecare moment aici cu voi, luptând pentru această frumoasă țară, pe care o consider casa mea, Cipru”

Continuare pe fanatik.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*