default-logo

SALON BD – POVEȘTI DIN BUCUREȘTI ÎN BENZI DESENATE, EDIȚIA A VI-a (1 august – 30 septembrie 2019) revine la Palatul Suțu!

Evenimentul este organizat de Muzeul Municipiului București.
Invităm autorii de bandă desenată, elevii/studenții pasionați de această artă, să participe cu pagini BD care conțin imagini, personaje, întâmplări din București.
Un membru UZPR va fi prezent la cea de-a șasea ediție a Salonului BD.
Ca în fiecare an, salonul propune și un concurs pentru elevi și studenți. Tema acestei ediții: „Anii premergători evenimentelor din 1989!” Subiectele abordate pot fi legate de întâmplări reale, imaginare sau fantastice.
Paginile/planșele de bandă desenată (și cele din concurs și cele din afara concursului) vor fi în format A3 și pot fi trimise după cum urmează:
– în format tif sau jpg la rezoluție 300 dpi, CMYK, la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro (în atenția Mădălinei Diaconu).
– original sau print după original la sediul Muzeului Municipiului București, Palatul Suțu în atenția biroului Relații cu Publicul – cu mențiunea: Salon BD ,,Povești din București în Benzi Desenate 2019”.
Data de predare: 1 iulie 2019.
Toți expozanții vor primi o diplomă de participare din partea Muzeului Municipiului București. Pe perioada salonului, autorii sunt invitați să-și lanseze și să-și prezinte publicațiile de bandă desenată cu sau fără povești din București! Vă rugăm să trimiteți perioada în care ați dori să realizați aceste lansări sau prezentări (de reținut: lunea muzeul este închis).
Pentru participanții la concurs vor fi oferite trei premii:
>>> Premiul pentru “Cea mai bună grafică”
>>> Premiul pentru “Cea mai bună poveste” şi
>>> Marele Premiu (o tabletă grafică)
Expozițiile dedicate Benzilor Desenate Românești vor continua anul acesta la Palatul Suțu cu seria “Maeștri ai Benzilor Desenate Românești” în lunile aprilie și octombrie, și “Benzi Desenate din anii ‘70 – ‘80” în lunile noiembrie – decembrie, o expoziție ce va marca 30 de ani de la evenimentele din 1989.
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*