◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

„Line of Fire: Journeys Through A Media Minefield”, de David O’Donoghue. Poveștile unui jurnalist profesionist

Una dintre cele mai incitante cărți scrise de un jurnalist – și care face valuri în ultima perioadă – este „Line of Fire: Journeys Through A Media Minefield”, de David O’Donoghue.
Profesionistul media trece dincolo de tușele dramatice și preferă să abordeze ceea ce a trăit în cariera de jurnalist cu o doză bună de umor în spatele căruia se vădește, pentru cine citește și cu sufletul, faptul că această profesie nu poate fi dusă pe termen lung decât de un anume tip de oameni.
O’Donoghue își duce cititorul pe la publicații provinciale, pe la postul RTÉ, în lumea corespondenților străin independenți prin Franța, Belgia, Țările de Jos și la Century Radio, din Dublin. Când venitul de liber profesionist a scăzut, jurnalistul a trecut la presa comercială internațională și, de asemenea, la predarea jurnalismului de radio în Marea Britanie.
Autorul are ce povesti și își ține publicul cu sufletul la gură, cu un zâmbet în colțul ochiului și
cu o altă înțelegere a uneia dintre cele mai dificile profesii din lume povestind despre tot felul de necazuri în redacții sau despre momente jenante cu intervievații. Notabil, jurnalistul nu se poate abține să nu ilustreze relația complicată cu politicienii și mai ales cu… ipocrizia lor.
O’Donoghue își aminteşte, printre altele, din perioada Agence France Presse, că a acoperit prima vizită în străinătate a lui Charles Haughey la Paris, după ce a devenit Taoiseach în Irlanda, în 1979. La conferința de presă din Ambasada Irlandei, noul lider avea perne suplimentare îngrămădite în fotoliu, pentru a părea mai înalt decât cel cu care se afla în fața auditoriului… Poveștile unui jurnalist care a văzut închizându-se rând pe rând redacțiile în care lucra și care a fost obligat să se reinventeze și să nu aibă perioade prea lungi de liniște captivează și ilustrează că, după decenii de alergat prin „câmpul minat al mass-media”, un jurnalist profesionist se poate reîntoarce la studiu, își poate lua un doctorat și poate începe o carieră „în spatele liniei focului. (Roxana Istudor / UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *