◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Nevoia de lideri

Dincolo de genurile de sport profesionist, care-i fac pe fani să-și țină respirația sau să degaje energii nebănuite,  animând stadioane supra-pline, sportul politic incită, în afara oricăror reguli,  mulțimi de diverse categorii și genuri,  cu  repercusiuni asupra întregii societăți, iar la dimensiunea macro asupra întregii umanități.
Distanța de la  ”ești cel mai bun!” până la ”ești incapabil, ești nesimțit!” uneori este atât de mică, iar schimbarea direcției de la „sus cu el!” la „jos cu el!” survine deseori atât de surprinzător încât nu se mai reușește a înțelege care, de ce  și dacă a fost vreo dată bun cu adevărat.
În această degringolada,  cei ajunși a se considera  potentații zilei, mediatizați și umflați  la greu  să devină „feți frumoși” sau „ilene cosânzene” peste noapte, se erijează  în „viței de aur” suscitând supunere și închinare din partea  tuturor, fără nici o ezitare. Toate însă  până la un timp și deseori pentru foarte scurt timp.
Poate de aceea, atât la Chișinău cât și la București, în ultimii 30 de ani,  sunt prea puțini  sau n-au prea există politicieni, pe care i-a mai luat cineva în seamă ori s-au bucurat  de respect și după coborârea din șaua puterii.
Și aceasta, cu atât mai mult cu cât,  cei declarați de factură nouă, urcați pe valul revoltei populare, tot prizonierii năravurilor din trecutul detestat au rămas.
Pentru a înțelege sau a ne înțelege se pare, ca  a venit timpul să ne întrebăm,  cel puțin retoric: Ibi gentis?  Care ne sunt valorile? Ce-am însușit din lecțiile istoriei?


 Poate în loc să măsurăm dimensiunea licuricilor a venit timpul să urmăm  chemarea spiritelor luminate de a scrie în suflete, de a înălța conștiințe.
Or,  manipularea  și PR-ul ieftin, incitarea la ură și la răzbunare, gâdilitul Ego-ului, antrenat în manifestări de înfumurare și mândrie de sine, nu duc decât în hău.
De-a lungul istoriei  conștiințele luminate  și-au consacrat viața unor cauze sfinte.
Exemplul lor ne-a învățat că nu compromisurile pentru câștiguri ușoare, ci demnitatea  și onestitatea este condiția fireasca a Dumnezeirii din fiecare.
Schimbările majore, care se produc în lume, atât în vestul îndepărtat cât și în cel apropiat, inclusiv în cadrul Uniunii Europene, ne impun să grăbim procesul de reîntregire și unitate națională.
Să ne cunoaștem și să ne iubim Țara, să semănăm lumină prin Cuvânt, să ridicăm prin propriu exemplu semenii din întuneric și umilința.


                                                                            ***
Școala noului lider  ”România mea – ROMÂNIA NOASTRĂ” s-a desfășurat în perioada 28 iulie-1 august 2021, pentru liderii Partidului Unității Naționale din Chișinău,  în treisprezece localități emblematice ale României: Piatra Neamț, Mănăstirea Nechit, Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Alba Iulia, Mănăstirea Prislop, Costești, Sarmizegetusa regia, Târgul Jiu, Munții Bucegi, Mănăstirea Peștera, Constanța, Jupiter, Mangalia.
Recunoștință și mulțumiri Părintelui Arhimandrit  Zinovie de la Mănăstirea ”Nechit”, doamnei Mariana Stanciu de la Pensiunea ”Cotiso”, Părintelui Arhimandrit Calinic de la Mănăstirea ”Peștera”, dnei Elena Stroe de la Hotel ”Cristal”,  dlui Mihai Bodișteanu de la ”Torpedotour” și dlui. dr. Alexei Paluță, Președintele Asociației ”Tighina”.
Să fie de bun augur! Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne lumineze calea!


Iuliana Gorea Costin / UZPR,
inițiatoarea proiectului ”România mea – ROMÂNIA NOASTRA”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *