default-logo

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala „Valeriu Braniște” Timiș, în casă nouă

Ieri, 17 septembrie a.c., la Complexul Bastion „Maria Theresia” din Timișoara, a avut loc ceremonia de predare-primire a unui spațiu pentru Filiala Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România „Valeriu Braniște” Timiș, prin grija domnului președinte al Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

La eveniment au participat domnul Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Preaonoratul părinte vicar dr. Ionel Popescu, preotul Eugen Babescu și o mulțime de membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Festivitatea a început prin tăierea panglicii, înainte de a intra în noul sediu al Filialei Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România „Valeriu Braniște” Timiș, de către președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Călin Dobra, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, domnul Doru Dinu Glăvan și președintele Filialei Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România „Valeriu Braniște” Timiș, domnul Ioan David.

După acest moment emoționant pentru membrii filialei timișene, Preaonoratul părinte vicar Ionel Popescu și preotul Eugen Babescu, au rostit o rugăciune și au sfințit spațiul în care membrii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România își vor desfășura activitatea. Cu această ocazie, Preaonoratul vicar Ionel Popescu a transmis din partea Înalt Preasfințitului Ion Selejan, Mitropolitul Banatului, mulțumiri domnului Călin Dobra și domnului Doru Dinu Glăvan pentru buna colaborare între instituții pe care le conduc.

În cuvântul său, domnul Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a mulțumit domnului președinte al Consiliul Județean Timiș, Călin Dobra, președintelui Filialei UZPR „Valeriu Braniște” Timiș, domnul Ioan David și tuturor celor prezenți și ne-a asigurat de tot sprijinul din partea Domniei Sale.

Domnul Ioan David, aadus mulțumiri domnului Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, pentru generozitatea și operativitatea cu care ne-a pus la dispoziție acest spațiu, Preaonoratului părinte vicar dr. Ionel Popescu pentru faptul că ne-a fost alături într-o zi de sărbătoare pentru filiala timișeană, dar a și expus cele trei obiective pe care consiliul filialei și le-a propus să le îndeplinească în acest an. Pe primul loc fiind un spațiu în care membrii UZPR să-și desfășure diferite activități cum ar fi lansări de carte, simpozioane, evenimente cultural-științifice, expoziții, obiectiv care s-a realizat după mai bine de o lună de la alegerile ce au avut loc în cadrul adunării generale de la sfârșitul lunii iulie 2020. Al doilea obiectiv fiind realizarea unui site al filialei și al treilea foarte important, recuperarea fostei case a ziariștilor de pe strada Paris din Timișoara.

„Am vrut să fiu astăzi aici în semn de respect pentru dumneavoastră și activitatea dumneavoastră, ceea ce am făcut astăzi, am îndeplinit una din dorințele domnului președinte Ioan David, atât eu cât și colegii mei consilieri, prin votul dat în Consiliul Județean, este de fapt un respect pentru activitatea dumneavoastră. Nu pot decât să vă urez în continuare activitate cât mai prielnică în ceea ce înseamnă în mod special presa scrisă, pentru că observăm cu trecerea anilor se tot diluează și cred că acesta a fost un mesaj din partea mea către dumneavoastră, să nu lăsați să se piardă adevărata presă”, a spus domnul Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Domnul Ioan David, președintele Filialei UZPR „Valeriu Braniște” Timiș, a relatat în trei puncte folosirea spațiului filialei timișene și anume: birou de lucru în care membrii filialei să poată lucra, studia, socializa; un spațiu în care vor avea loc evenimente culturale și științifice, expoziții, lansări de carte etc.; spațiul să devină un muzeu al presei bănățene.

Daniela Florian / UZPR

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

  1. Valentin Uban Reply

    Felicitari tuturor celor implicati in aceasta frumoasa reusita.

Lasă un răspuns

*