◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Revista AutoExpert / prezentare

AutoExpert este numele unei reviste din domeniul automobilistic ce a văzut lumina tiparului în presa românească în luna iulie anul 2000, deci cu peste 18 ani în urmă. A fost tipărită cu 11 numere în fiecare an, ajungând în luna octombrie 2018 la numărul 196. Ea a fost iniţiată, editată şi condusă încă de la început şi în mod permanent, pe parcursul celor 18 ani de activitate, de un jurnalist bine cunoscut în domeniul automobilistic, domnul inginer Florin MICU, Editor General.
Încă de la primul număr revista AutoExpert a beneficiat de colective de redacţie compuse din tineri jurnalişti de calitate, entuziaşti, buni cunoscători ai fenomenului automobilistic. De-a lungul anilor în colectivul de redacţie s-au format mulţi jurnalişti auto de valoare. Unii, ulterior, după ce au învăţat la noi meseria de jurnalist auto, au plecat înfiinţând alte reviste în acest domeniu. Dar, pentru că revista noastră a fost o pepinieră de talente jurnalistice, la AutoExpert au apărut şi s-au afirmat mereu nume noi. Mă mândresc cu faptul că, alături de editorul general, domnul Florin MICU, sunt unul dintre membrii fondatori ai revistei AutoExpert ce am rămas fidel acesteia şi am participat la realizarea ei încă de la primul număr şi până în prezent.
Chiar începând cu primul număr revista şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ: să fie alături de cei ce îndrăgesc automobilele publicând articole adecvate dorinţelor acestora. Acest fapt a însemnat o documentare deosebit de atentă pentru a realiza multe materiale de prezentare a automobilelor noi ce au apărut pe mapamond şi în ţară. În acelaşi timp a însemnat parcurgerea a mii şi mii de kilometri în ţară şi în afara ei, în testarea automobilelor noi, teste care erau menite să dezvăluie caracteristicile tehnice de excepţie şi modul de comportament al acestora. Rezultatele testelor efectuate au fost primite de cititorii noştri cu deosebit interes. În ultimii ani revista AutoExpert a colaborat cu jurnaliştii de la alte reviste din ţară şi din străinătate. Voi aminti aici colaborarea noastră foarte strânsă pe care o avem cu revista de automobile italiană QUATTRORUOTE, aparţinând Editoriale Domus S.p.A. Rozzano (MI), Italia.
În cadrul redacţiei revistei m-am preocupat în mod deosebit de întocmirea unor articole utile posesorilor de automobile, în scopul cunoaşterii mai în amănunţime a automobilelor, de întocmirea unor ghiduri pentru cei ce doreau să se pregătească şi să obţină permisul de conducere auto, dar am redactat şi unele materiale din domeniul cunoaşterii legilor de circulaţie, precum şi diferite interviuri cu cei ce lucrează în acest domeniu atât de vast etc. Nu i-am uitat nici pe şoferii începători sau pe cei ce posedau mai puţine cunoştinţe tehnice pe care i-am îndrumat şi sfătuit în exploatarea şi întreţinerea corectă a automobilelor în diferite anotimpuri şi condiţii climatice. Întrucât România deţine un record european negativ în domeniul producerii accidentelor de circulaţie, o tematică deosebită pe care am abordat-o s-a referit la domeniul comportamentului şoferilor. În acest scop am scris articole cu destinaţii precise referitoare la unele categorii de şoferi. Prezint doar câteva exemple pe care le consider edificatoare: Femeile la volan, Oboseala la volan, Consumul de alcool şi conducerea automobilului, Sfaturi pentru şoferii începători, Conducerea pe timp de noapte etc. Voi continua aceste tematici care s-au dovedit instructive şi atractive pentru cititorii revistei noastre.
Pe viitor mi-am manifestat intenţia să colaborez cu revista editată de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România. Pentru acest număr îi propun un articol interesant întitulat Persoane în vârstă la volan. Vă doresc lectură plăcută!

Ing. Valentin NICOLIŢOV / UZPR
Redactor AutoExpert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *