default-logo

Iniţiativă mondială pentru înţelegerea sănătăţii cerebrale în lumea rugby-ului

World Rugby şi Sindicatul internaţional al jucătorilor de rugby (IRP) vor lansa o iniţiativă mondială de educare pentru înţelegerea mai bună a importanţei sănătăţii cerebrale, relatează AFP.

Potrivit comunicatului postat de World Rugby, este vorba despre „simplificarea unui domeniu complex şi de creşterea înţelegerii sănătăţii creierului prin aprofundarea cunoaşterii factorilor de risc modificabili pentru demenţă, inclusiv comoţia cerebral”.

Iniţiativa vizează furnizarea de recomandări privind „antrenarea creierului în timpul pregătirii unui meci cu scopul de a face alegeri în viaţă care pot reduce riscul de o manieră pozitivă”.

World Rugby şi IRP intenţionează de asemenea „să furnizeze o reţea semnificativă de susţinere a foştilor jucători”, propunând clinici specializate unde foştii jucători pot obţine sfaturi de specialitate din partea experţilor, precum şi o monitorizare medicală personalizată.

Recent, mai mulţi jucători, printre care neozeelandezul Carl Hayman, au deschis o procedură judiciară contra autorităţilor din rugby pentru a reclama despăgubiri după diagnosticele de tulburări neurologice suferite ca urmare a contactelor dure din jocul de rugby.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*