◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Guvernul din Alberta cheltuiește zeci de milioane de dolari pentru a sprijini elevii care au fugit de războiul din Ucraina

Potrivit guvernului din Alberta, Canada, există peste 2.200 de evacuați ucraineni care acum sunt elevi în școlile din acest stat. „Tinerii se adaptează la o cultură și, în multe cazuri, la o limbă care este nouă pentru ei și au nevoie de ajutorul nostru”, susține premierul Danielle Smith. Pentru a oferi sprijin lingvistic, social și educațional acestor elevi, provincia direcționează 12,3 milioane de dolari către autoritățile școlare. „Școlile joacă un rol important în creșterea și bunăstarea tinerilor, motiv pentru care copiii ucraineni au nevoie de ajutorul nostru pentru a se simți sprijiniți. Finanțarea pe care o oferim autorităților școlare va ajuta să ne asigurăm că școlile pot oferi sprijin suplimentar lingvistic, de programare și de sănătate mintală noilor studenți ucraineni”, a spus ministrul Educației, Adriana LaGrange, anunțând și o  finanțare suplimentară în martie 2023, pentru elevii care sosesc la jumătatea anului școlar.
„Din martie 2022, școlile catolice din Edmonton au primit 672 de elevi care au fost strămutați din Ucraina Această finanțare ne va ajuta să continuăm să creăm o experiență de învățare primitoare și sigură pentru acești copii vulnerabili”, a declarat Sandra Palazzo, președintele consiliului de administrație al școlilor catolice din Edmonton.
Elevii ucraineni sunt înscriși la 612 școli diferite din Alberta, 75% dintre elevi fiind în Edmonton și Calgary, potrivit datelor guvernului provincial, citate de edmonton.ctvnews.ca.
„Suntem foarte mândri de școlile noastre, personalul, parohiile și comunitatea mai mare pentru că primim familii din Ucraina și le ajutăm să se simtă ca acasă aici. Comunitățile noastre s-au îmbogățit prin oportunitatea de a sprijini aceste familii curajoase și rezistente”, a spus Le-Ann Ewaskiw, președintele consiliului de administrație al școlilor catolice Elk Island. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *