◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

DUMITRU COMĂNESCU, în vârstă de 110 ani / cel mai vârstnic cetățean român al Muncipiului București

”Viața fiecărui om este o poveste. Poveștile oamenilor au scris istoria. Istoria secolului de Unire își are incă eroii printre noi.”

DUMITRU COMĂNESCU, în vârstă de 110 ani a fost declarat astăzi cel mai vârstnic cetățean român al Muncipiului București, prin decizia Direcției pentru Evidenta Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a demersurilor efectuate de către Centrul pentru Seniori al Municipiului București, in cadrul proiectului VIEȚI CENTENARE, proiect inițiat de către doamna Primar General, Gabriela FIREA.

Conform adresei emisa de D.E.P.A.B.D catre CSMB mentionam faptul ca ,,potrivit informatiilor inregistrate in Registrul national de evidenta a persoanelor, domnul Comănescu Dumitru este, in prezent, cel mai varstnic cetatean roman din Bucuresti”.

Decanul de varsta si beneficiar al Proiectului VIETI CENTENARE (inca din data de 13 decembrie 2018, fiind cel de-al optulea dosar depus si validat in cadrul proiectului) este domnul Dumitru Comănescu, nascut pe 8 noiembrie 1908 la Provita de Jos, la Draganeasa, in judetul Prahova.  Secretul longevitatii sale a fost si este dragostea pe care i-o ofera familia, fiii, cei trei nepoti si doi stranepoti. Cele mai frumoase amintiri le are din vremea Marii Uniri de la 1918, pe cand era elev. A fost inginer agronom si unul dintre cei mai valorosi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetari Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisesti. Initial s-a inscris la Facultatea de Matematica , avandu-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Titeica, pentru ca apoi sa isi gaseasca vocatia in lumea cercetarii plantelor. A absolvit facultatea in 1933 si a lucrat timp de 70 ani: in 2003 facea ultima expertiza fitopatolgica. La varsta de 86 de ani s-a organizat la Bucuresti un concurs pentru experti agricoli, s-a apucat de invatat si, din zeci de candidati a luat locul 5 pe tara, asa incat si-a prelungit activitatea.

Proiectul VIETI CENTENARE a demarat din data de 10 decembrie 2018 si se adreseaza tuturor seniorilor  care au implinit varsta de cel putin 100 de ani si care au domiciliul stabil sau resedinta in Bucuresti. Acestia, in urma depunerii si validarii dosarului primesc din partea Primariei Capitalei, prin CSMB, un premiu financiar in valoare de  5.000 de lei net/beneficiar, alaturi de o placheta onorifica drept „omagiu adus vietii si contributiei la dezvoltarea societatii si a comunitatii Municipiului Bucuresti si o recunoastere a respectului si pretuirii  fata de seniorii bucuresteni”.

Pana in prezent, in cadrul proiectului, au fost depuse la punctul de lucru al CSMB din Bd. 1 Mai nr. 28, sector 6, 57 de dosare eligibile ale seniorilor centenari bucuresteni.

VIETI CENTENARE – proiect inițiat de doamna Primar General, Gabriela Firea si derulat prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti continua sa se desfasoare cu mare succes, in fiecare saptamana fiind depuse noi dosare.

Toate detaliile legate de Proiectul VIETI CENTENARE pe: http://www.cs-mb.ro/proiect-vieti-centenare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *