◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

OMENIREA, UN TRECUT CU MULTE NEBULOASE

Artefacte intemporale este un termen aplicat sutelor de obiecte preistorice descoperite în diverse locuri ale lumii și care prezintă un nivel avansat de tehnologie, inadaptat epocii în care au fost create.

Mulți cercetători au încercat să le explice prin fenomene naturale, alții prin explicații oculte. Multe din aceste artefacte sunt proba indubitabila a existenței unor civilizaţii preistorice foarte evoluate. Vă prezentăm câteva dintre aceste probe.

Baterii cu o vechime de 2000 de ani

Au fost descoperite în Bagdad și au o vechime de peste 2000 de ani. Sunt realizate din argila, asfalt și bare de fier și au capacitatea de a produce energie.

Texas, Marele zid

În anul 1852, în timp ce efectuau săpături la un puţ, mai mulți agricultori au descoperit un zid realizat din pietre a cărui vechime este între 200000 și 400000 de ani.

Testele efectuate au relevat că pietrele sunt magnetizate în aceeași manieră. Zidul a fost realizat într-o concepție arhitecturală unică. Este prevăzut cu arcade, portaluri și ferestre.

Un reactor nuclear cu o vechime de 1,8 miliarde de ani

Descoperirea a fost realizată în anul 1972, într-o mină de uraniu din Gabon. Reactorul are o vechime de 1,8 miliarde de ani și a funcționat mai bine de 500000 de ani. Conform specialiştilor, reactorul genera o reacție nucleară controlată în condiții foarte precise. Ca să funcționeze, trebuia utilizată apa cu un grad de puritate ridicat.

Hărţi geografice

Harta cartografiată de amiralul turc Piri Reis, în anul 1513, reprezintă Antarctica în toată splendoarea sa, unită printr-o fâşie de pământ de America de Sud. Conform specialiştilor, acum câteva milioane de ani, Antarctica și America de Sud formau un singur continent. Cum a putut fi realizată această hartă, rămâne un mister.

Detector de cutremure

Are o vechime de 2000 de ani și a fost realizat în timpul dinastiei Han. Este primul seismograf din lume și are o precizie uluitoare. Cu ajutorul lui, chinezii au anticipat în anul 132, producerea unui devastator cutremur.

Ţevi din plumb

Au o vechime de peste 150000 de ani, au fost descoperite în China și erau utilizate la transportul apei. Ţevile prezintă o radioactivitate ridicată, ca urmare a tehnologiei utilizate pentru realizarea lor.

Sfere cu o vechime de 2,8 miliarde de ani Într-o mâna din Africa de Sud au fost descoperite mai multe bile care sunt şlefuite impecabil. Sunt de origine minerală și este exclusă posibilitatea ca ele să se fi format în mod natural.

Turnul de fier

A fost construit în anul 400 e.n., în India. Este realizat din fier cu o puritate de 99,8%. Ce tehnici au fost utilizate pentru a obţine fier cu o asemenea puritate și cine a reușit această performanța, sunt întrebări care își așteaptă răspunsurile.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *