Comisia de Atestare Profesională, în plină activitate

După reluarea activităţii la sediul central al Uniunii, noua Comisie de Atestare Profesională a Uniunii a dat o nouă consistenţă acestui act atât de important pentru întreaga breaslă. Continuând riguros principiile stabilite încă din anul 2008, membrii Comisiei, cu multă responsabilitate şi respect, analizează şi apreciază deopotrivă profesia de jurnalist, cât şi actul de creaţie publicistică. De dimineaţa şi până seara târziu, sau chiar foarte târziu, Dosarele din Arhivă sunt răsfoite, lecturate, iar în condiţiile unor lucruri neclare, sau constatarea unor documente lipsă în mapa respectivă, acei membri sunt contactaţi telefonic şi se pronunţă soluţionarea – atestat sau neatestat. La Adunarea Generală din 24 martie 2018, de la Bucureşti, după retragerea din această Comisie a domnului Ovidiu Marian, a fost ales domnul Viorel Popescu. La prima întâlnire completă, domnul Sorin Stanciu a fost ales preşedinte (poziţie pe care a deţinută şi în anii 90 ). Secretar este domnul Valentin Uban, iar ceilalţi trei membri sunt Viorel Popescu, Teodora Marin şi Ovidiu Zanfir.
S-au fundamentat principiile, de altfel cunoscute, privind verificarea tuturor Dosarelor, a jurnaliştilor activi şi pensionari. S-a convenit la programul săptămânal de lucru, cu o intensificare a verificărilor în perioada următoare, pentru a se putea clarifica situaţiile existente, pentru o recuperare, pe cât posibil, a timpului irosit în ultimele 8 luni, prin blocarea întregii activităţi a Uniunii, ce a condus la majore pierderi financiare, atât în organizaţie, dar mai ales pentru jurnaliştii pensionari, aflaţi la vârste înaintate, cu stări de sănătate precare, în mare parte cu surse băneşti reduse, pentru subzistenţă.

La Secretariatul tehnic, pe lângă Dosarele de primire în UZPR, blocate la mijlocul anului trecut, sosesc zilnic numeroase alte solicitări, cu precădere din partea jurnaliştilor tineri activi din întreaga ţară.

La următoarea şedinţă a Consiliului Director, Comisia de Atestare Profesională va prezenta un raport, referitor la stadiul activităţii prezente, un bilanţ al împlinirilor şi perspectivele atestării de noi membri, în localităţile de domiciliu, numărul acestora fiind în remarcabilă creştere.

Biroul de Presă al UZPR

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.