◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.04.2024

Simona Halep obține o altă victorie solidă la Eastbourne cu Hercog, face rost de un meci tare cu Kerber

Simona Halep o învinge, încă o dată, pe Polona Hercog, avansează în sferturi la Eastbourne și urmează duelul cu Angelique Kerber.

Simona Halep a continuat lucrurile de unde le lăsase cu o seară în urmă, în excelentul debut cu Su-Wei Hsieh și a învins-o, pentru a doua oară în acest an, pe Polona Hercog, scor 6-1, 4-6, 6-3.

În mare parte, prea multe nu s-au schimbat față de ieri. Cu o singură excepție, totul a mers conform planului și azi, cu Hercog. O partidă pe care o putem structura în trei părți.

Într-o primă etapă, Simona a luat lucrurile de unde le-a lăsat cu Hsieh, având aceeași evoluție clară și rotundă, reușită pe fondul unui joc bine adaptat acestei suprafețe atât de pretențioase. Într-o a doua etapă a meciului am avut parte de un test greu – poate și necesar – pe care Simona nu l-a trecut cu bine, fiind din nou pusă în corzi de o Polona Hercog inspirată, agresivă și care ne-a arătat, încă o dată, că acest match-up îi convine. Nu îi este favorabil, dar îi convine suficient de mult încât să-și pună adversara în poziții delicate.

Iar în final, într-o a treia parte, meciul și-a reluat cursul din primul set: o Simona dominantă de pe linia de fund, limpede în decizii și cu răspunsurile la ea. Pe rând:

Precum cu Hsieh, și azi, Simona a început furibund. Ajutată de acele retururi incisive și deranjante ca lungime, majoritatea raliurilor au fost la discreția ei, putând stabili ritmul schimbului, copleșindu-și astfel adversara cu viteza de execuție mult superioară, dar mai ales cu jocul, care a fost consistent și fără fisuri. A avut răbdare când a fost cazul, și-a ajustat loviturile sau poziția în teren când a fost nevoie și a plusat când situația a cerut-o.

Primul set a durat puțin peste 30 de minute și cu greu se poate găsi ceva de “reproșat” în evoluția Simonei. Un aspect important e faptul că, pe lângă serviciul care a mers tare bine (doar trei puncte cedate), a încercat deseori să se folosească de avantajele pe care ți le oferă iarba: a luat mingea devreme, a încercat scurte, a venit chiar de câteva ori la fileu, a pasat folosindu-se de slice și rar a cedat inițiativa. A părut bine așezată în teren și, ca și ieri, tot timpul cu cele mai bune variante la îndemână.

Doar ca, pentru Simona, Hercog nu e o adversară tocmai ușoară în principal pentru că are capacitatea de a câștiga puncte în mai multe feluri – iar Simonei atunci când i se pune pe masă prea multă variație are tendința de a se bloca și de a se cantona într-un joc liniar ușor forțat. Am văzut asta recent la Miami, chiar cu Polona, dar am văzut și în multe alte meciuri cu jucătoare suficient de versatile, capabile să nu joace o minge de două ori la fel.

N-a trebuit să așteptăm prea mult pentru a (re)vedea, mai exact, ce presupune acest joc variat al Polonei Hercog. În setul doi, Hercog a început să simtă jocul mai bine și am văzut la treabă acele combinații de servicii kick deranjante, slice-uri agasante urmate  de scurte surprinzătoare, greu de ajuns sau lovituri de dreapta fulgerătoare. În felul acesta Hercog a stat aproape de Simona, iar când s-a ivit o mică șansă a trecut în față, reușind break-ul la 2-2.

Condusă cu break, Simona a cerut intervenția antrenorului, care a sfătuit-o să rămână liniștită și să continue să o pistoneze pe rever. “Când servește pe corp, doar blochează. A riscat, doar a riscat în game-ul ăsta. Ține-o mai mult pe rever că acolo lovește slice. Acceptă că a început să joace mai bine. Pistoneaz-o, nu juca prea repede, stai liniștită. O să ai șansele tale în continuare. Nu te grăbi să-i dai puncte ușoare, lasă-o să le facă ea”, i-a transmis Daniel Dobre.

În următoarele game-uri, Simona a respectat aceste indicații doar pe jumătate. Imediat în game-ul următor i-a luat reverul adversarei la țintă și a macinta-o încet și sigur, reușind să recupereze handicapul și să urce la 4-3. Iar în următoarele două game-uri s-a distanțat, din nou, de acest plan îndreptându-și atacurile către lovitura de forehand a slovenei. În momentul în care s-a întâmplat asta, i-a cedat controlul adversarei, dat fiind că raliurile forehand – forehand au fost câștigate, în majoritatea timpului, de Polona. Consecința? A urmat un game opt în care Hercog a lovit sălbatic și la limită cu forehandul, împingând-o pe Simona în defensivă cu arma sa principală, a făcut break-ul și alte câteva minute mai târziu reușea să fugă cu setul doi.

Decisivul a readus-o pe Simona în control tocmai pentru că s-a întors la planul inițial: i-a evitat pe cât de mult posibil forehandul adversarei și a jucat-o exclusiv doar pe rever pe slovenă o vreme  – un rever care n-are, nici pe departe, siguranța și eficiența loviturii de dreapta. Faptul că i-a servit doar pe rever și a căutat obsesiv să o joace doar spre această parte i-a permis să fie din nou jucătoarea care impune ritmul și stabilește direcția în care merge partida: Simona cu pasul în față și lovind din plin, Hercog în defensivă și alergând haotic în stânga și în dreapta, fără a mai putea face diferența cu vreo lovitură.

În sferturile de la Eastbourne, Simona o va întâlni pe Angelique Kerber. Va fi prima dată când cele două rivale se află față în față de la sferturile RG 2018 încoace, meci câștigat de Simona în trei seturi. Per total, Simona conduce cu 6-4 în meciurile cu Kerber, dar Angelique a câștigat unicul meci de pe iarbă, 7-5, 7-6 în sferturile de la Wimbledon 2016.

treizecizero.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *