◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Ceaun Borsec Festival, ediția a doua, vă așteptă !

 Borsec, 26 iunie 2019 – Ceaun Borsec Festival, ediția a doua, vă așteptă cu masa pusă si un program de povestit nepoților. În curtea „Reginei”, vin oaspeți de seama din cele patru colțuri ale lumii. SEARA EVENIMENT  cu concerte PHOENIX si  SEMNAL M pe 14 iulie. De la Budapesta vin cei de la cunoscuta orchestra OROKSEG care promit un concert memorabil pe 13 iulie. Concert Krypton si multe alte surprize muzicale. Veniți la un eveniment de bun gust!

Între 12 și 14 iulie, redescoperi cea mai frumoasă stațiune ascunsă din Transilvania prin muzică, ateliere sportive, culturale și educative, dar și un adevărat maraton gastronomic.

Festivalul revine cu ediția a doua și promite seri de neuitat! Legendarele trupe PHOENIX, SEMNAL M si KRYPTON „vor da foc”  scenei amenajate la pârtia de schi din Borsec. Din Ungaria, vine faimoasa orchestra OROKSEG. Se va dansa pe ritmurile fanfarei din Cozmești – Iași, a orchestrei din Reci – FUVO SHOCK,  4 S Street si Kalandor, cu surprize pentru seri cu muzica si voie buna.

Un punct de atracție  al  ediției 2019 va fi concertul duetului Pethő Rebeka şi Pethő Csaba cu un recital de flaut-chitară. Evenimentul, care va avea loc în noul centru SPA al stațiunii, este realizat cu sprijinul Institutului Maghiar din București, unul din partenerii importanți ai CEAUN BORSEC FESTIVAL. Astfel publicul va avea ocazia sa descopere încinta noului centru SPA, care se va deschide, în curând, și va intra în circuitul național  al centrelor de tratament.

În aceeași locație trupa de jazz INEFFABLE va susține un concert organizat în parteneriat cu Radio Tg. Mureș.

 Punctul central al festivalului va fi Arena Ceaunurilor, unde echipe de bucătari vor pregăti specialități care reprezintă bucătăriile din Slovacia, Ungaria, Moldova, Israel, Armenia, Albania. Evident nu vor lipsi ceaunul secuiesc si cel al mocanilor. Invitații speciali din acest an vor fi slovacii din Lendava, considerata capitala mondiala a specialității „bograč” (gulas) si o echipa de maeștrii bucătari de la „Magyar Népi Ízőrző Lovagrend” care vor aduce doua ceaunuri de 600l pentru a pregăti rețete de mare succes ale bucătăriei maghiare.

Duminica 14 iulie 2019, la fel ca anul trecut, se va desfășura un concurs de gătit deschis tuturor celor interesați. Juriul din acest an este alcătuit din Cosmin Dragomir de la GASTROART, Cristian Tabără cunoscutul om de televiziune si Master Chef-ul Konyári Sándor din Ungaria.

O noutate pentru amatorii de sporturi de forță: duminica 14 iulie va avea loc o demonstrație a celor de la STRONGMAN, în premiera absoluta.

Proiectul, inițiat de Asociația Secvențe si realizat cu sprijinul Primăriei Borsec si al Consiliului Județean Harghita, dorește să readucă în prim-plan potențialul orașului Borsec ca stațiune de interes național. Partenerul principal al evenimentului este BORSEC. Prin acest festival se dorește creșterea numărului celor care apreciază și promovează frumusețea, valorile culturale și interculturale unice ale stațiunii, precum și gastronomia autentică sănătoasă a zonei.

În acest spirit, Ceaun Borsec Festival reunește spectacole, demonstrații și ateliere de dans și muzică tradițională maghiară, românească si romă, târg de produse tradiționale și handmade, dar și ateliere de artă tradițională țărănească sau meșteșuguri roma.

Oferta culturală include vernisajul a trei expoziții de fotografie precum și proiecții în aer liber de film documentar și de artă.

Printre noutățile ediției 2019 se numără și prezentările de carte, dintre care amintim cartea de bucate apărută la Cluj in anul 1695 – Misztótfalusi Kis Miklós: Cărticica meseriei de bucătar / Szakats mesterségnek könyvetskéje,  publicata de Editura GASTROART. Mai sunt așteptați la Borsec orădeanul Székely Ervin cu volumul „Carte de bucate și de dragoste” si cunoscutul sportiv Avram Iancu care va prezenta noua sa carte.

Va era dor de Borsec? O sa va facem sa va fie si mai dor după ce ne vizitați. Credem că Borsec își va ocupa locului cuvenit în circuitul turismului balnear național și european, prin păstrarea și celebrarea bogatei diversității culturale care se regăsește în cultura și patrimoniul locului, în produsele naturale și resursele locale” a explicat Dan Burlac, din partea organizatorilor.

Activitățile sportive din program includ: o competiție de cros montan și un concurs de orientare turistică, ateliere de inițiere în zborul cu parapanta, cățărare sau slacklining.

După succesul de anul trecut al conferinței despre sport, outdoor si mișcare in aer liber, anul acesta avem ca invitați speciali pe TEOFIL VLAD, proaspăt întors de pe EVEREST, Toma Coconea, AVRAM IANCU si alți sportivi cunoscuți din sporturile OUTDOOR. Pe timpul zilei, vă puteți bucura de o zonă de relaxare și wellness cu kiropractică, yoga, acupunctură, masaj suedez și masaj terapeutic.

Copiii se vor bucura de o atenție speciala anul acesta. Cei mici vor avea concursuri de gătit, ateliere de desenat pe turta dulce, ateliere de pictura si un inedit stand de plimbare cu atelaje cu tracțiune canina.

Duminica 14 iulie, la Borsec, va fi Ziua Bicicletei, șoseaua de centura a stațiunii fiind închisa pentru a lăsa loc amatorilor de bicicleta. Este, cu siguranța, unul din cele mai deosebite trasee de ciclism din tara.

Sponsor Principal: Borsec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *