◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

LPF anunță că putem avea VAR în acest sezon! Cât costă sistemul. ”Am trimis un caiet de sarcini

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este posibil ca sistemul de arbitraj video (VAR) să fie introdus la meciurile din Liga I începând cu startul play-off-ului ediţiei 2019-2020.

„Noi am susţinut VAR încă de la începutul acestei tehnologii, am trimis şi un caiet de sarcini către Federaţia Română de Fotbal, am avut şi o întâlnire cu domnul Burleanu pe 14 februarie, şi dânsul a spus că sprijină acest proiect. Partea lor este de pregătire a arbitrilor şi a noastră este de identificare a unor soluţii de finanţare, pentru că nu există un buget alocat în acest sens.

Am discutat şi cu partenerul nostru eAd privitor la cei care vor face producţia pentru anul viitor. Avem un impediment pentru că trebuie să fie licenţiată de FIFA pentru a putea gestiona această tehnologie VAR. Mai devreme de începerea play-off-ului nu cred că veţi vedea această tehnologie”, a declarat Ştefan.

VAR costă 300.000 de euro pe sezon

Costurile LPF pentru implementarea acestui sistem de arbitraj ar putea ajunge la 300.000 de euro pe sezon:

„Putem aborda mai multe aspecte legate de costuri, ar putea fi o achiziţie de echipamente din partea Ligii, ar putea fi un leasing, ar putea fi un contract de gestionare a acestui VAR cu altcineva. Probabil se va merge pe cea de-a treia direcţie, ceea ce ar însemna un cost, credem noi, de 250.000- 300.000 de euro anual.

Acţiunea este demarată, discuţiile sunt făcute cu eAd, cu domnul Burleanu. Domnul Burleanu a spus că poate să îi pregătească pe arbitri, există anumite fonduri primite de la FIFA în acest sens. Sunt sigur că vom ajunge la un numitor comun şi încercăm să avem acest sistem de arbitraj în play-off. Încercăm în play-off, s-ar putea să nu putem şi în play-out, dar dacă vom putea în play-off, vom avea la toate meciurile, fără discuţie”.

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *