◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Lansare de carte Basarabia ACUM

Scriitorul și publicistul Vlad Vlas, autor a 4 romane, cărți de proză și publicistică, originar din Basarabia și stabilit cu traiul la Piatra Neamț, România, și-a făcut un nume binecunoscut pe ambele maluri ale Prutului. Cărțile lui se bucură de o popularitate binemeritată, fapt confirmat și la lansările lor unde personalități notorii ale scrisului românesc se pronunță cu drag selectând în discursurile lor cele mai frumoase metafore, epitete și complimente. Și cartea „ Basarabia ACUM” recent apărută la editura Litera din Chișinău a trezit un viu interes printre colegii de condei, istorici și cititorul de rând. Articolele scriitorului Vlad Vlas, ce reflectă stare de lucruri la zi în Basarabia, au fost publicate de-a lungul timpului în presa de pe ambele maluri ale Prutului, ca mai apoi să fie înmănuncheate în cartea de publicistică „Basarabia ACUM”. Abreviatura ACUM se descifrează Adormită, Ciuntită, Umilită, Mințită și, lesne de înțeles care este și conținutul volumului de publicistică. Vlad Vlas s-a bucurat de mai multe lansări de carte și toate l-au răsplătit cu cuvinte de merit din partea vorbitorilor la aceste manifestări literare. Despre străduința scriitorului Vlad Vlas într-u reunificarea țării, academicianul Nicolae Dabija se întreabă cu revoltă : „Oare câți vor înțelege lecția deschisă a publicistului si prozatorului Vlad Vlas despre nestatornicia si alte hibe ale neamului nostru?”
Recent, și la biblioteca municipală „Onisifor Ghibu” din Chișinău în cadrul Cenaclului Muzical-Literar IDEAL sub președinția poetului și editorului Vasile Căpățână, scriitorul și publicistul Vlad Vlas și-a lansat cartea sa „Basarabia ACUM”. Despre necesitatea editării aceste cărți și despre rolul ei în cunoașterea adevărului istoric și luarea de atitudine a cetățeanului de rând față de starea social politică din Basarabia au vorbit cu înflăcărare scriitorii: Vasile Căpățână, Tudor Palladi, Ion Diordiev, Leonid Popescu, Constantin Rusanovschi (Onești, România), subsemnatul și artiștii muzicologi Ilie Văluță, Iulian Caranfil, Victor Nevoie și Octavian Mândruță (București), ultimii interpretând și cântece patriotice la temă. Cartea lui Vlad Vlas „Basarabia ACUM” a fost editată într-un tiraj de 200 de exemplare, ceea ce este foarte și foarte puțin dacă ținem cont de conținutul și importanța ei pentru generația în creștere. Scriitorul și publicistul Vlad Vlas din Basarabia este optimist și speră că la o reeditare a cărții își vor spune cuvântul și alți sponsori pentru a-și vedea lucrarea sa într-un tiraj dorit și așteptat.

 

 

Ion Cuzuioc / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *