default-logo

EMINESCU UN VIS FRUMOS ÎN AȘTEPTARE

Eminescu este conceptul de patrie și identitate națională, este starea de iubire de neam și popor cu care ne legitimăm între popoarele unei lumi hăituită de îngândurare și singurătate.

Poetul ca o lacrimă suspendată între cer și pământ/ Ca un șirag de amintiri  ce mă zidesc în neuitare/ Ca o vocală ce plânge în tumultul din cuvânt,/ Eminescu e-n somnul meu un vis frumos în așteptare!

El e columna de lumină pe care se sprijină universul nostru de dor,lacrimă și speranță, steaua neapusă ce ne călăuzește pașii, cînd trecem pe sub Arcul de Triumf ca-nvingătorii, spre un orizont de pace și binecuvântare!

Eminescu este mesagerul iubirii și credinței, este contemporanul nostru cu care ne mândrim și dincolo de orice suspiciuni rezonabile, rămâne în panteonul iubirii de semeni, ca o primăvară a renașterii, efigia de rouă, ce între viață și eternitate, ca o clipă de suspans, ca un steag ce flutură pe zarea albastră și-atunci când vântul nu bate!

Poetul ca un vis nevisat între somn și visare/ Ca un munte de dor și iubire nins, de singurătate, Ca o stâncă în contemplare / Eminescu e cerul de necuprins de neatins/ Și-n somnul meu un vis frumos în așteptare!

Eminescu rămâne peste timp, reperul de moralitate și identitate românească oriunde-am fi pe această planetă!

 

DUMITRU BUȚOI/UZPR Filiala ,,Valeriu Braniște” Timiș

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*