◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Proiect de lege privind libertatea de exprimare în mediul online din Polonia

Un proiect de lege privind libertatea de exprimare în mediul online este pregătit pentru a fi aprobat de Executivul Poloniei și înaintat Parlamentului pentru adoptare. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Michał Woś.

Proiectul de lege a fost redactat ca răspuns la decizia Facebook de a înlătura pagina partidului de extrema dreaptă „Confederația”, aflat în prezent în opoziție. „Ministerul Justiției (…) este de părere că el ar trebui să devină un proiect asumat de guvern care să fie trimis Parlamentului pentru a putea deveni lege cât mai repede cu putință”, a anunțat Woś, la canalul public de radio.

Oficialul nu a încercat să nege că proiectul are legătură cu înlăturarea paginii de Facebook a „Confederației”, argumentând că este „estențial pentru libertatea de exprimare și protejarea utilizatorilor platformelor social media”.

Recent, Facebook anunțase înlăturarea paginii de pe platforma sa, afirmând că partidul „a încălcat în mod repetat standardele comunității” prin publicarea unor postări ce îndeamnă la ură și dezinformări privind vaccinurile anti-covid. Decizia Facebook a fost criticată inclusiv de premierul Mateusz Morawiecki, care a luat apărarea partidului de opoziție și a criticat giganții tech pentru îngrădirea libertății de exprimare. Secretarul de stat pentru cibersecuritate, Janusz Cieszyński, a criticat, la rândul său, Meta/Facebook, din cauza blocării paginii unui partid politic constituit legal: „Acest lucru nu este în regulă într-o democrație modernă, indiferent de convingerile politice ale cuiva”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *