◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Fotbalul ca stare de spirit. Începe Superliga

Cu etapa numărul 22 care se întinde pe patru zile, vineri-luni, se deschide practic partea a doua a campionatului național de fotbal, care ne propune în prima zi meciul dintre U. Cluj și Voluntari, două echipe departe de playoff, dar cu ambiții mari. Universitarii cu un nou antrenor, după evadarea lui Neagoe, Ioan Ovidiu Sabău, de-al casei cum s-ar spune, dar care revine în iarbă după vreo 15 ani.

Fără nicio achiziție de marcă va fi greu să se impună în fața ,,voluntarilor” lui Ciobotariu, care a mai adus ceva întărituri, rezerviști de pe la alte echipe, cred într-un meci echilibrat.

Tot în aceeași zi, Rapid o întîlnește în Giluești pe Sepsi Sf. Gheorghe. După căderea transferului care părea a fi unul „Grozav”, deși domnul Angelescu promitea aducerea a două ,,vagoane” din import care să împingă garnitura rapidistă spre titlul în anul centenar, lotul a rămas același, lucru care l-a supărat chiar și pe Șumudică.

Cu antrenorul Mutu (ne)liniștit de ofertele din Italia, italianul Bergodi, cu o echipă omogenă și disciplinată, va încerca să producă surpriza în Giulești. Dar sper ca galeria rapidistă să-i dea puterea de a fi conectat la acest meci, o victorie ar fi necesară și mobilizatoare pentru realizarea țelului propus.

În ziua a doua, C.S Mioveni-Petrolul. La Mioveni a venit Dică, fără frică de retrogradare, poate face minuni cu jucătorii noi și reveniți la echipă. Petrolul e în criză. După căderea transferului lui Grozav la Rapid, care mai aducea o gură de oxigen, e greu să joci tot cu gândul la salariu și datorii. Poate vine salvarea de la Jair sau Țicu, jucători care s-au remarcat și pot fi vandabili. Și totuși, Nae Constantin e optimist și speră să câștige la Mioveni.

Ziua a treia, FCU Craiova 1948-U.T. ARAD, echipe de mijlocul clasamentului, dar cu pretenții de playoff, mai ales echipa domnului Mititelu, care a păstrat același lot de jucători, deși a avut o ofertă serioasă pentru Bauza de la FCSB, dar a rămas pentru viitor, arădenii cu Balint revenit acasă vor să demonstreze că merită mai mult, vom vedea, oricum oltenii vor juca tare, numai la victorie.

Hermannstadt-FCSB, echipa sibiană puțin demoralizată de depunctarea care a scos-o din topul pentru playoff și cu același lot cred că nu mai are moralul necesar să învingă FCSB, care, în ciuda înfrângerilor din amicalele cu polonezii, are totuși  un lot de cursă lungă și va ataca de la început cu Cordea, Coman, Companio și dinamovistul  Sorescu, dornic să demonstreze că încă mai are valoare.

Ziua a patra, Chindia-F.C.Argeș, cu Toni Petrea antrenor, Chindia a avut un parcurs excelent, cu un lot  de jucători ambițioși și dispuși la efort, urmează să confirme evoluția bună și să câștige și cu argeșenii, care încă nu se regăsersc în conceptul despre fotbalul modern al antrenorului Croitoru.

Și meciul de referințță al campionatului, dintre Farul și CFR Cluj – oricare echipă obține victoria se poate detașa și va fi greu de prins de celelate echipe care stau la pândă. Hagi e optimist și tinerețea lotului constănțean îi dă speranțe că va „răpune” experiența clujenilor, chiar dacă Petrescu îl cunoaște foarte bine pe magician.

Așadar, așteptăm meciuri frumoase, disputate, goluri multe, spectatori cât încape, dar și arbitraje fără intervenția VAR, care s-a dovedit uneori a fi un sistem de coșmar!

Succes tuturor combatanților!

 

Dumitru Buțoi / UZPR Timiș

Foto: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *