◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Majoritatea editorilor se declară foarte îngrijorați de fenomenul evitării știrilor

După un an 2022 turbulent,care s-a încheiat cu inflație în creștere, concedieri în masă și o implozie pe rețelele sociale, editorii din întreaga lume se îndreaptă spre 2023 cu un sentiment profund de incertitudine, arată un raport al Institutului Reuters pentru Studiul Jurnalismului.

Instituția a chestionat 303 lideri de știri din 53 de țări și a constatat că doar 44% dintre aceștia erau încrezători în perspectivele de afaceri în 2023. Editorii de la publicațiile tipărite și digitale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la scăderea traficului și a veniturilor din publicitate. De asemenea, radiodifuzorii se confruntă cu audiențe în scădere.

Mai multe organizații mass-media mari au făcut deja reduceri. Gannett a eliminat anul trecut 600 de locuri de muncă, iar CNN a eliminat sute de posturi. NPR a înghețat angajările, iar The Washington Post va concedia un „procent cu o singură cifră” din cei 2.500 de angajați ai săi în acest trimestru. În străinătate, BBC a tăiat sute de joburi, iar directorul său general a spus că compania se pregătește să-și închidă emisiunile și să funcționeze doar online până în 2030, relatează pointer.org.

O majoritate covârșitoare a editorilor, 72%, au spus că sunt îngrijorați că publicul va evita în continuare subiectele de știri. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *