◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 7-a din 2020 (10 – 16 februarie)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna ce a trecut!​​​​​​

1. Avocatul Poporului atacă la CCR Ordonanța pe sănătate
2. Infringement UE pentru tăierile de păduri și poluarea aerului
3. România intră sub supraveghere pentru deficit bugetar excesiv
4. Vulpescu face prima analiză „serioasă” a guvernării PSD
5. Arestarea profesorului Beuran readuce în discuție „tehnicile” anticorupție ale „binomului”

1. Avocatul Poporului atacă la CCR Ordonanța pe sănătate

Pachetul liberal de OUG-uri se micșorează văzând cu ochii. Avocatul Poporului a anunțat deja că va ataca la CCR ordonanța pe sănătate, cea mai importantă din punctul de vedere al intereselor colaterale, iar PSD se pregătește să facă același lucru cu cea privitoare la alegeri, avizată deja negativ de Consiliul Legislativ. Este vorba despre alegerile „libere” în toată țara pe liste suplimentare.

2. Infringement UE pentru tăierile de păduri și poluarea aerului

Două vești proaste – pentru România, nu pentru guvernarea interimară: vom intra sub supraveghere pentru deficit bugetar excesiv și se declanșează procedura de infringement pentru tăierile ilegale de păduri și poluarea atmosferică!

3. România intră sub supraveghere pentru deficit bugetar excesiv

Într-un raport adoptat de Comisia Europeană, se arată că țară noastră nu respectă criteriul deficitului definit în Tratatul de la Maastricht și că deschiderea unei proceduri de deficit excesiv este, prin urmare, justificată. Cât timp ne aflăm sub supravegherea instituțiilor europene, nu vom fi sancționați. Dacă, după această perioadă, deficitul nu va coborî sub 3%, România riscă sancțiuni dure, chiar și tăierea fondurilor europene.

4. Vulpescu face prima analiză „serioasă” a guvernării PSD

Pe acest fond președintele interimar al Consiliului Național, Ionuț Vulpescu, dă publicități un consistent raport în care face o analiză „serioasă”, extrem de critică, avalanșei de erori comisie sub președinția lui Dragnea și Dăncilă, care au provocat în doar trei ani pierderea a peste un milion și jumătate de voturi ale electoratului tradițional. Raportul a fost primit cu reticență, Ciolacu exprimându-și rezerve față de faptul că nu a fost mai întâi discutat în forurile de conducere.

5. Arestarea profesorului Beuran readuce în discuție „tehnicile” anticorupție ale „binomului”

Dispute publice aprinse a declanșat arestarea de către DNA a profesorului medic Beuran, sub acuzația de primire de mită. Datele făcute public induc sentimentul revenirii vremurilor bune când Codruța și Coldea luptau cu corupția după metodele inspirate de consilierii FBI. E drept, lui Beuran nu i s-au mai pus cătușe și nici nu a fost plimbat prin fața reporterilor convocați pe canale particulare, dar povestea, cea făcută cunoscută, este plină de cârpeli inestetice. În primul rând, lipsește esența unui astfel de act: flagrantul.
La originea acestui episod ar sta același denunțător de profesie, brancardiologul Ungureanu de la USR, un soi de Savonarola al sistemului sanitar care, frustrat că nu are și el o diplomă, s-a pus pe lichidarea „dinozaurilor” creându-și în acest scop o rețea de informatori care vânează orice mișcare presupus necurată de prin spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *