default-logo

La Uzdin au avut loc două manifestări culturale deosebite Salonul de Carte și Presă Românească și ,,Mărțișorul uzdinean”

  Cele două  manifestări  de înaltă încărcătură românească au avut loc la centrul pastoral al Bisericii Ortodoxe Române din Uzdin și au fost organizate de către S.L.A. ,,Tibiscus” și Asociația Femeilor Pensionare ,,Bunicuțele”.

Evenimentele au reunit mulți vizitatori  din ambele părți ale Banatului. Au fost aranjate  nu mai puțin de 27 de standuri cu publicații și cărți,  dar și cu diferite obiecte etnografice și pictură naivă.  Rapsodul popular Naria Aiftincăi din Arad a expus un șnur de mărțișor lung de 7,5 cm.

   La inaugurare au luat cuvântul  Vasile Barbu și Ana Boier,  reprezentanții  cele două organizații care au organizat evenimentele. S-au mai adresat și: Loredana Vâșcu din partea  Universității ,,Tibiscus” din Timișoara, Constantin Avădaniei din Alba Iulia, Anelia Băbuț și Matea Cristiana Iacșa.

   A urmat prezentarea standurilor expuse. Vizitatorii i-au ascultat pe: Todor Doru Ursu, care a prezentat standul  Institutului Cultural Român din Zrenianin, Gabriela Șerban (standul Bibliotecii ,,Tata Oancea” din Bocșa), pictorița naivă Ileana Oalge, Florica Ranta Câdea, care a prezentat  standurile din Arad  (Saloanele ,,Gutenberg”) și pe  poetul Gabriel Băbuț care a vorbit despre  standul Comunei Literare Vârșeț.

  Elevii Școlii Generale ,,Sf. Gheorghe”,  Mariana și Magdalena Spăriosu și Matea Obădean,  au recitat poezii închinate mărțișorului și venirii primăvarii.

   Manifestarile s-au  încheiat cu un program ce s-a adresat  scriitorilor. Au participat Teodor Groza Delacodru, Viorel Cioloca și Pavel Bălan (poeți în dulcele grai bănățean),  Ana Niculina Ursulescu, Diogen Băbuț, Ljubomir Koraćević, Gabriel Băbuț și Maria Aiftincăi. 

   Din partea arădenilor, diplome de mulțumire pentru colaborarea intensă transfrontalieră au primit Ana  Niculina Ursulescu, Todor Doru Ursu și Vasile Barbu.

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.