default-logo

Fără precedent. Politicieni europeni cer procedură extinsă pentru ca președintele Zelensky și poporul Ucrainei să primească nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace

Un grup de politicieni europeni a scris Comitetului Nobel cu inițiativa de a extinde procedura pentru a permite nominalizarea lui Volodymyr Zelensky și a poporului Ucrainei pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru 2022.
Politicienii, printre care se numără mulți europarlamentari, printre care fostul prim-ministru al Belgiei, Guy Verhofstad, și fostul prim-ministru al Estoniei, Andrus Ansip, aduc un omagiu „curajului poporului Ucrainei, care a rezistat acestui război purtat asupra lor de Federația Rusă”, de la sfidarea președintelui Volodymyr Zelensky „față de bărbatul cu lacrimi în ochi care își ia rămas bun de la familie pentru a lupta pentru țara sa”. „Credem că acum este momentul să le arătăm poporului Ucrainei că lumea este de partea lor. Prin urmare, vă solicităm cu respect să luați în considerare extinderea și, prin urmare, redeschiderea procedurii de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace până la 31 martie 2022, pentru a permite o nominalizare pentru Președintele Zelensky și poporul Ucrainei”, arată documentul.
Termenul limită pentru depunerea candidaților pentru Premiul Nobel pentru Pace a expirat în luna februarie, iar lista scurtă este acum în discuție, scrie EURACTIV.
Nu există un precedent istoric de termene prelungite pentru depunerea candidaților.
Comitetul Nobel alege laureații Premiului Nobel pentru Pace din lista scurtă la începutul lunii octombrie, printr-un vot majoritar. Decizia este definitivă și fără apel. Sunt anunțate apoi numele laureaților Premiului Nobel pentru Pace, iar aceștia primesc distincția în luna decembrie.
Potrivit Comitetului Premiului Nobel pentru Pace, există 343 de candidați la Premiul Nobel pentru Pace pentru 2022, 251 sunt persoane fizice și 92 sunt organizații.
Nici numele celor care nominalizează, nici cele ale nominalizaților la Premiul Nobel pentru Pace nu sunt divulgate timp de 50 de ani.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.