◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, mai aproape de extrădarea în SUA

Lui Julian Assange i s-a refuzat permisiunea de a face apel împotriva deciziei Înaltei Curți, din decembrie 2021, de a-l extrăda în Statele Unite, a confirmat Curtea Supremă.
Cea mai înaltă instanță din Marea Britanie a declarat că judecătorii au refuzat cererea lui Assange de a contesta decizia, deoarece cererea sa nu ridică „un aspect de drept discutabil”.
Cu toate acestea, echipa juridică a lui Assange a spus anterior că există și alte părți ale apelului său care nu au fost încă audiate de Înalta Curte.
Assange, în vârstă de 50 de ani, este căutat în America pentru o presupusă conspirație pentru a obține și a dezvălui informații despre apărarea națională în urma publicării de către WikiLeaks a sute de mii de documente scurse legate de războaiele din Afganistan și Irak.
Autoritățile americane au introdus o contestație la Înalta Curte împotriva unei hotărâri din ianuarie 2021 a judecătorului de district de atunci, Vanessa Baraitser, conform căreia Assange nu ar trebui trimis în SUA, în care ea a invocat un risc real și „opresiv” de sinucidere.
După o audiere de două zile, Lord Burnett a decis în favoarea SUA. Judecătorii au constatat că Baraitser și-a bazat decizia pe riscul ca Assange să fie ținut în condiții de închisoare extrem de restrictive dacă va fi extrădat. Cu toate acestea, autoritățile americane au dat ulterior asigurări că Assange nu se va confrunta cu cele mai stricte măsuri, nici înainte de judecată, nici post-condamnare, decât dacă va comite un act în viitor care le va impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *