default-logo

Sectorul albanez de comunicații mobile și fix-mobile, deținut de… Ungaria

Statul maghiar a devenit acționar al celor două companii de telecomunicații de top din Albania, ALBtelecom și ONE, deoarece autoritățile de reglementare ignoră temerile de un duopol.
Compania maghiară 4iG a achiziționat puțin peste 80% din acțiunile ALBtelecom la începutul lunii martie, după ce autoritatea de concurență a aprobat-o în ianuarie. De asemenea, în martie, 4iG a încheiat o achiziție de 99,889% din ONE Telecommunications. Aceasta înseamnă că 4iG deține acum aproape întregul sector albanez de comunicații mobile și fix-mobile.
CEO-ul 4iG este Gellert Jaszai, un apropiat al premierului maghiar Viktor Orban.
Acum, 4iG și-a transferat acțiunile către Antenna Hungaria sub forma unei contribuții la majorarea capitalului. Valoarea adăugată este estimată la aproximativ 350 de milioane de euro. Aceasta înseamnă că 4iG și-a majorat participația la Antenna la 76,78% din companie, în timp ce statul maghiar a păstrat restul, deținând astfel parțial cele două companii principale de telecomunicații din Albania, informează EURACTIV.
Această tranzacție a creat al doilea grup de telecomunicații ca mărime din Ungaria, cu un portofoliu semnificativ de servicii fixe, internet și televiziune, precum și servicii fixe și mobile în regiune și în Balcanii de Vest, notează Monitor.al.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.