default-logo

Mesajul unui maghiar pentru Kelemen Hunor

Motto:”„Lăsaţi-mă să mă plimb liniştit pe stradă fără să strige lumea după mine „Bozgor Împuţit”.

  Aşa îşi intitulează gândurile, postate pe pagina personală de Facebook, cetăţeanul român de etnie maghiară, Valeriu Victor Szilvassy, după care continuă:

 „Vă rog respectuos să renunţaţi să mai fiţi atât de arogant cu populaţia majoritar Românească. Eu înţeleg că doriţi tot mai multe drepturi pentru Etnicii  Maghiari din România dar aveţi grijă…la un moment dat aceste drepturi să nu se transforme în privilegii. Privilegiile excesive pentru unii nu fac decât să îi enerveze pe alţii. Vedeţi că nu toţi Maghiarii sunt membrii UDMR şi nu toţi tânjesc după acea idee aberantă de autonomie. Eu sunt unul dintre acei etnici Maghiari care îşi cunoaşte drepturile şi crede că sunt mai mult suficente. Poate mult mai multe după părerea mea. Nu am nevoie de autonomie. Nu am nevoie să fac şcoală exclusiv  în Limba Maghiară care defapt nu mă ajută cu nimic în România. Sau pregătiţi zona pentru Ungaria Mare. Opriţi abordarea ilegală şi excesivă a steagurilor Ungureşti şi aşa zise secuieşti din Harghita şi Covasna în detrimentul Drapelului Naţional Românesc şi oprimarea populaţiei Româneşti de către  autorităţile Maghiare din zonă.

Am fost în Harghita şi Covasna şi cunosc situaţia. Nu vorbesc în necunoştinţă de cauză. Nu uitaţi că Harghita şi Covasna sunt judeţe pe pământ Românesc şi nu o colonie subordonată Budapestei sau extremistului din fruntea Guvernului Ungar. Întotdeauna există o linie roşie care nu poate fi  depăşită.  Nu uitaţi că suntem minoritari şi nu suntem buricul pământului. Nu îi enervaţi peste măsură pe Românii majoritari deoarece ştiţi bine că mu veţi putea face faţă furiei lor care odată declanşată nu mai poate fi oprită sau va fi oprită foarte greu. Vedeţi Valea Uzului ce clar se află pe pământ Românesc unde poarta cimitirului a fost legată cu lanţuri ca să nu intre Românii. Vă daţi seama ce prostie s-a comis de către autorităţile de acolo? Ei toate astea au o limită.

Nu mai daţi    apă la moară nici extremiştilor Români care abia aşteaptă să faceţi un pas greşit.  Arătaţi că sunteţi o persoană educată şi cerebrală şi fiţi în primul rând Cetăţean   Român chiar dacă sunteţi Etnic Maghiar dar, cu buletin Românesc şi membru în parlamentul României de unde vă luaţi salariul pe care vi-l plătesc şi Românii pe  care dumneavoastră îi acuzaţi că nu vă respectă.  Da. Aşa este. Nu vă respectă pentru că nici dv nu îi respectaţi. Lăsaţi-mă să mă plimb liniştit pe stradă fără să strige lumea după mine „Bozgor Împuţit” sau mai ştiu eu ce epitete care zic eu că nu mă caraterizează dar care sunt rezultatul politicilor abuzive şi execesive ale UDMR. Vă mulţumesc frumos şi contez pe a dumneavoastră înţelegere şi bună credinţă Domnule Kelemen Hunor. Putem trăi în pace aici cu toţii între Graniţele  României Mari, dar trebuie să vă doriţi şi dv asta”.

 NOTĂ: Se cuvine să fac măcar două precizări. Prima: Întreaga scriitură de mai sus, aşezată între ghilimele, a fost reprodusă din paginile Ziarului „TRIBUNA”, 8422, din Sibiu, anul CXXXV, vineri, 14 iunie 2019. A doua: Vă mai amintiţi de interminabilele scandaluri româno-maghiare, de prin anii ’90, ai secolului  trecut, referitoare la scrierea tăbliţelor indicatoare ale unor localităţi teritorial-administrative, cu populaţii etnic mixte. Propun să le declarăm turistice absolut pe TOATE, scriindu-le denumirile standardizat în cel puţin paisprezece limbi, începând cu româna, maghiara şi germana, continuând cu engleza, italiana, spaniola, franceza, greaca, rusa, bulgara, sârba, ucraineana, ebraica şi romanes. Iar Cimitirele Eroilor Neamului Românesc să fie declarate ca fiind Internaţionale. Precum cele din Valea Uzului, Iernut-Oarba de Mureş, Carei, Păuliş, Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz!  Abia atunci vom putea spune că suntem  ŞI DEMOCRAŢI, ŞI EUROPENI, ŞI TOLERANŢI. Până atunci, dragi români, MUCLES! ŢINEŢI-VĂ GURA!  ZÂMBIŢI; VĂ ROG! RÂDEŢI, FIŢI VESELI ŞI RUGAŢI-VĂ ETNICILOR MINORITARI SĂ VĂ IERTE CĂ SUNTEŢI VINOVAŢI FĂRĂ VINĂ!!

                                                                   Ioan Vulcan-AGNITEANUL / UZPR                                                    

                                  

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*