◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Românul zburător peste Alpi. Toma Coconea scrie istorie la „X Alps”

Un român este personajul principal din cea mai grea cursă de anduranţă din lume. Peste 2000 de kilometri prin aer şi pe munţi străbate Toma Coconea la fiecare ediţie de X Apls. Anul acesta a reuşit să termine pe locul 1 prima etapă.

Salzburg şi Monaco sunt două destinaţii turistice de top. Nu însă şi pentru concurenţii de la X Alps, care trebuie să treacă munţii pe jos şi cu parapanta între cele două oraşe, în cea mai grea cursă de aduranţă din lume.

Singurul om care a participat la toate cele nouă ediţii este braşoveanul Toma Coconea. Se luptă cu sportivi din Elveţia, Franţa, Austria, Statele Unite şi Japonia. În teorie, distanţa dintre oraşul lui Mozart şi Principat este de puţin peste 1100 de kilometri. În practică, însă, depăşeşte uşor 2000, în funcţie de vreme, timpii de zbor şi de alergat; totul, în mai puţin de două săptămâni. Cu doar câteva ore dormite pe noapte, Toma profită de orice ocazie pentru a se reface.

Toma Coconea, lecţie pentru cei tineri

Lupta cu natura a lăsat urme pe faţa sa dar nu se dă bătut şi promite că va reveni şi la a zecea ediţie. Anul ăsta le-a predat deja o lecţie mai tinerilor săi concurenţi. În ciuda faptului că se consideră un atlet care intră mai greu în concurs, a terminat prima rundă pe locul 1: a alergat 61 de kilometri şi a zburat cu parapanta aproape 60 într-o singură zi.

Acum visează la ultima bucată din competiţie, zborul spre Monaco. Până atunci, are de cărat încontinuu sacul de aproape zece kilograme în care ţine parapanta.

digisport.ro

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *