default-logo

Lansarea programului TEHNOLOGIA cu si pentru SENIORI

Centrul EUROPE DIRECT București, în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului București, Centrul European al Consumatorilor România și Digital Citizens România, organizează evenimentul „Tehnologia cu și pentru seniori”

Evenimentul va avea loc miercuri, 23 iunie 2021, ora 11.00, în Sala de Conferințe a Institutului European din România (Bd. Regina Elisabeta nr. 7-9).

Vor fi prezenți la eveniment: Alexandra Dobre, director general, Centrul pentru Seniori al Municipiului București, Loredana Licuța, coordonator, Centrul EUROPE DIRECT București, Irina Chirițoiu, director, Centrul European al Consumatorilor România, Veronica Ștefan, președinte și cofondator, Digital Citizens.

Evenimentul „Tehnologia cu și pentru seniori” urmărește dezvoltarea competențelor digitale ale adulților cu vârste cuprinse între 50 – 70 de ani și facilitarea tranziției acestora către lumea virtuală, dar și promovarea unei culturi a educației în direcția învățării pe tot parcursul vieții. Va avea formatul unui workshop și va fi susținut de experți în domeniu (facilitatori) care vor interacționa cu seniorii în grupuri de lucru. Aceștia vor primi informații utile și vor fi ajutați și îndrumați să folosească diverse metode, tehnici și instrumente foarte utile pentru desfășurarea activităților uzuale în mediul online. Totodată, facilitatorii vor atrage atenția participanților asupra provocărilor și pericolelor care îi pândesc în lumea digitală.

Context

Centrul EUROPE DIRECT București este un proiect de comunicare pe tematici europene, finanțat de Comisia Europeană, prin Reprezentanța sa în România și găzduit de Institutul European din România din anul 2013. Centrul EUROPE DIRECT București are rolul de a informa cetățenii din regiunea București – Ilfov pe teme care țin de Uniunea Europeană și prioritățile acesteia.

În contextul în care digitalizarea reprezintă o prioritate la nivel european, centrul EUROPE DIRECT București organizează acest eveniment dedicat în exclusivitate seniorilor, în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Centrul pentru Seniori al Municipiului București, instituție publică a Primăriei Capitalei, are ca obiect principal de activitate realizarea de programe culturale, sociale, educaționale și acțiuni de interes local destinate persoanelor cu vârsta de cel puțin 50 de ani împliniți, cu domiciliul în Municipiul București. Prin toate acțiunile sale, prin programele și proiectele de succes derulate sau în curs de derulare, Centrul pentru Seniori al Municipiului București vine în sprijinul persoanelor vârstnice, prin creșterea confortului psihic, prin implicarea în activități care au caracter recreativ, cultural-educativ, cultural-religios și socio-cultural.

Pentru informații suplimentare:

Robert Andronescu

Șef  Serviciu Programe și Proiecte

Centrul pentru Seniori al Municipiului București

Biroul de Presă al CSMB

E-mail: contact@cs-mb.ro / presa@cs-mb.ro

Web: www.cs-mb.ro  

Facebook: https://www.facebook.com/senioribucuresti 

 

.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*