◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Jurnaliștii, eterne ținte pentru spionajul cibernetic

Jurnaliștii americani sunt atenţionaţi cu privire la creșterea constantă a atacurilor derulate de grupurile chineze de hacking, care vizează profesioniștii media la cote „fără precedent”, după cum arată Ryan Kalember, vicepreședintele executiv al Proofpoint, companie pentru strategie cibernetică.
Campaniile intense de hacking arată cât de valoroși pot fi jurnaliştii ca ţinte pentru serviciile de informaţii în căutare de indicii despre politica SUA. Pentru a încerca să-i ademenească, atacatorii recurg la tot felul de subiecte atrăgătoare, de mare actualitate și care preocupă stringent societatea, de la politică la sănătate publică, potrivit CNN.
Beijingul neagă în mod obișnuit acuzațiile de hacking, dar realitatea este că jurnaliştii sunt eterne ţinte pentru spionajul cibernetic, deoarece interacționează în mod regulat cu oficiali guvernamentali americani, avertizori și critici ai regimurilor autoritare, informații pe care serviciile de informații străine încearcă să le exploateze. Iar încălcarea rețelei de computere a unei redacții majore ar putea oferi hackerilor un punct de sprijin pentru un efort de lungă durată de colectare a informațiilor. Vigilența securității cibernetice este cu atât mai necesară pentru jurnaliști, spun experții, pe măsură ce SUA se pregătesc pentru alegerile intermediare din această toamnă, iar actorii străini ar putea încerca să folosească instituțiile media pentru a semăna discordie sau a răspândi dezinformarea cu privire la vot. „Redacțiile trebuie să analizeze incidentele de hacking care îi afectează pe alții din industrie. De asemenea, se recomandă să veți un plan și să vă gândiți la potențialele consecințe dacă e-mailul unui reporter sau contul de socializare este compromis”, susține Runa Sandvik, fostul director senior pentru securitatea informațiilor la The New York Times. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *