default-logo

25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România, într-o expoziţie itinerantă

Expoziţia fotografică itinerantă „Noi, Poporul/We the People”, care marchează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România, a fost vernisată la Craiova. Expoziţia, care se axează pe tema „Noi, Poporul”/„We the People”, faimosul preambul al Constituţiei Statelor Unite, se doreşte un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român şi cel american.
Ataşatul cultural al Ambasadei SUA, William J. O’Connor, a subliniat semnificaţia pe care o are titlul expoziţiei de fotografie. „Ne dorim ca această expoziţie să fie la fel de deschisă şi accesibilă tuturor precum sunt beneficiile parteneriatului nostru. Cred că vom reuşi. Imaginile prezentate au surprins interacţiunea dintre naţiunile noastre şi în acelaşi timp vorbesc despre prietenie şi parteneriatul nostru şi despre cum două popoare pot obţine realizări împreună. (…) Titlul expoziţiei We the People provine din preambulul Constituţiei Statelor Unite şi l-am ales pentru a sărbători elementul care a făcut totul posibil, elementul uman”, a spus William J. O’Connor.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a contribuit cu 20 de fotografii, iar Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe cu 13 fotografii.
Expoziţia fotografică va putea fi văzută la Craiova, dar şi în alte oraşe, până în aprilie 2023.

* Craiova: 17 august – 19 septembrie;

* Timişoara: 23 septembrie – 24 octombrie;

* Cluj-Napoca: 28 octombrie – 5 decembrie;

* Sibiu: 9 decembrie 2022 – 9 ianuarie 2023;

* Iaşi: 13 ianuarie – 13 februarie 2023;

* Constanţa: 17 februarie – 20 martie 2023;

* Bucureşti: 24 martie – 24 aprilie 2023.

Evenimentul este organizat de Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi în colaborare cu Universitatea din Craiova.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*