default-logo

A debutat, în premieră, Constanța Smart Energy Expo 2022

Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului (ADD) Constanța lansează a lansat expoziția-eveniment Constanța Smart Energy EXPO 2022. Evenimentul s-a desfășurat vineri, 19 august a.c., începând cu ora 13.00, la Pavilionul Expozițional Constanța.
La acest eveniment, organizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Consiliul Județean Constanța și Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, au luat parte atât reprezentanți ai instituțiilor-gazdă, cât și înalți oficiali ai administrației publice locale și centrale: președintele ADD Constanța, Ana-Maria Vătămanu, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, Mihai Daraban, președinte Camera de Comerț și Industrie a României, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.
Potrivit focuspress.ro, Constanța Smart Energy EXPO 2022 va găzdui, între altele, workshop-uri pe teme majore și de actualitate privind dezvoltarea modernă și eficientă a mediului de afaceri și, deopotrivă, a comunităților.
Mihai Lupu, președintele CJC, a declarat: „Este limpede pentru fiecare dintre noi că tranziția către energie verde este o necesitate, dar și pentru o economie funcțională. Trebuie să ne unim forțele pentru identificarea celor mai bune soluții în acest sens. Iar parteneriatul public – privat este cheia unei dezvoltări durabile, așa că eu voi susține întotdeauna acest lucru. Dobrogea are un potențial energetic deosebit, care trebuie valorificat la maxim. Centrala nucleară asigură 20% din necesarul de energie, deci trebuie sa fie construite noile reactoare. Avem și un potențial eolian uriaș și nu numai”.
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: „La Constanța ne calificăm din toate punctele de vedere la capitolul energie verde. Este un domeniu a cărui evoluție tehnologică depinde de ce se întâmplă în piață convențională. Acum ne aflăm într-o perioadă în care tarile producător energie convențională se arată de orice criză, menționez prețul sus, dar fără îndoială cercetarea în domeniu va lua amploare. Din păcate suntem condiționați de importul de energie. Aşa că trebuie să punem sănătatea pe primul loc și să dezvoltăm aceste energii verzi”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*