default-logo

O noapte europeană (ne)fericită. Părerea telespectatorului (ne)plictisit

Putem spune cu amărăciune că am mai trăit încă o joie neagră a fotbalului românesc, din trei echipe, am făcut progres față de anul trecut, dar rangul competiției e altul, nicio o echipă n-a reușit să convingă, să învingă, echipe aflate valoric, cu mult sub cota de piață, dar cum de multe ori nu valoarea evaluată în teancuri de verzișori joacă, ci joacă valoarea jucătorilor, forța grupului și desigur inspirația și strategia antrenorului. De data asta, nici Petrescu, nici Dică, nici Rădoi n-au arătat că au vocația antrenorul de largă respirație europeană, se plâng că joacă din trei trei zile, că n-au ,,jucării” mai scumpe, și acelea pe care le au sunt utilizate neinspirat, că e caniculă, că echipele sunt din start ,,sperietori ”ale Europei fotbalistice, că sunt foarte bune cu jucători de marcă înregistrată cu antrenori de cursă lungă, dar din campionate la fel ca al nostru, modest, sau mai jos puțin, dar au altă mentalitate când ajung într-o competiție europeană. Așadar, vă mărturisesc, n-am putut dormi toată noaptea de atâta (ne)fericire așa cum a zis în deschidere la tv, campioana europeană la aruncarea ciocanului Bianca Ghelbere, pe care o felicităm sincer ca de altfel și pe sportivele de la tenis de masă, campioane și ele ale Europei.
Dar să revenim la fotbalul nostru cel de toate zilele și nopțile pierdute pe arenele din țară și străinătate.
CSU Craiova-Hapoel Beer Sheva 1-1, după un meci în care universitarii au început furtunos de-am crezut că vine vijelia, dar la pauză doar 0-0, niciun șut la poartă. Cu toate că Rădoi, care se ține de Bancu(ri), inter rătăcitor, cică a trimis în teren o echipă ofensivă, cu atacuri pe flancuri, adică pe la Calafat și Șimian, cu tehnică de luptă poloneză, braziliană și autohtonă, bună doar la ,,destrămare”.. Și așa oaspeții care s-au arătat mai disciplinați, dintr-o jumătate de ocazie ajutați și de ,,asistenții” din fața unui Lazar care în final era să gafeze decisiv, au marcat un gol frumos. După care, a fos necesar o infiltrare la lui Crețu, în careul oaspeților , a fost faultat și arbitrul a dictat penalty, executat cu siguranță de specialistul casei Ivan. Scor final 1-1, și avem speranțe la retur. Și la jucători eliminați a fost 1-1!
FCESB-Viking Stavanger 1-2. De astă dată, FCSB, n-a mai fost Steaua noastră românească, s-a dovedit a fi un ,,meteorit” venit din greșeală de pe undeva de prin Ucraina invadată de fluturi cu aripi de plumb. Și Dică se plânge de multe, are jucători individual vorbind de valoare, dar echipa nu e sudată, fiecare joacă pentru el, cota e în creștere, vine iarna și facturile la utilități sunt foarte mari, trebuie lichidități. Dar la fotbalişti de milioane să nu te duci cu mari speranțe, că ,,dezamăgirea” e starea lor de spirit și rar mai reușesc să facă suporterii, veniți și de astă dată în număr semnificativ pentru o echipă iubită, să-i treacă și pentru o clipă dincolo de meridianul bucuriei. Învingători sunt cei care luptă, și vikingii s-au dovedit mai luptători decât ,,gladiatorii” lui Dică, e drept au fost ocazii dar parcă, au așteptat prea mult ajutor de la Dumnezeu. Și cu șuturi care au deranjat ,,ciorile” lui Nicușor Dan de pe ,,Arcul de Triumf”, nu pot obține mai mult. Poate Miculescu știe el ceva; Ne calificăm 100% în retur!
N.K.Maribor – CFR Cluj-Napoca 0-0, Un meci nul din toate perspectivele. La CFR se simte trecerea anilor peste câțiva jucători care au dus greu echipei. Ar fi timpul să le mulțumim pentru că au reprezentat, cu bune, cu rele, într-un moment de tranziție și pandemie, fotbalul românesc. Dar acasă cred că e singura echipă care poate să ne mai aducă bucurie. Eu le țin pumnii la toate, că doar sunt un suporter adevărat, cu spirit românesc și mai cred în minuni, la fotbal se poate.
HAI ROMÂNIA, ÎN FIECARE ZI ȘI NOAPTE!

Dumitru BUȚOI / UZPR Timiș

Foto: gsp.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*