◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Spectacolul Triburi, în regia lui Vlad Cristache, la Festivalul Zile și Nopți de Teatru la Brăila

Vineri, 20 septembrie 2019, de la ora 18.00, spectacolul Triburi. Codul bunelor BARIERE, în regia lui Vlad Cristache, se va juca în cadrul Festivalului Zile și Nopți de Teatru la Brăila (ediția a XIII-a, desfășurată în perioada 13-22 septembrie), la Teatrul Maria Filotti.

Triburi spune povestea unui tânăr hipo-acuzic, care trăiește într-o familie considerată normală, dar care este disfuncțională și care nu acceptă că tocmai prin refuzul de a-i permite fiului accesul la limbajul semnelor și la o interacțiune cu persoane din comunitatea hipo-acuzicilor îi limitează dezvoltarea. Abia când o cunoaște pe Sylvia, născută într-o familie de hipo-acuzici, realizează cât de mult pierduse până atunci. Un spectacol despre nevoia de iubire, de comunicare reală, de a fi înțeles. Un spectacol care ne invită să regândim ceea ce considerăm că este „normal”.

Din distribuție fac parte Rareș Andrici, Diana Roman, Gabriel Răuță, Isabela Neamțu, Cristina Juncu și Răzvan Bănică. Actorii care interpretează personajele hipo-acuzice, Rareș Andrici și Diana Roman, au beneficiat de ajutorul unui interpret în limbajul semnelor.

„Trăim într-o lume din ce în ce mai lipsită de empatie, de capacitatea de a dialoga real și sincer cu celălalt. Suntem tot mai surzi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, incapabili să rezonăm cu ceea ce simt și gândesc inclusiv oamenii apropiați nouă. Deși este un spectacol în care se atrage atenția asupra situației persoanelor cu deficiențe de auz – două dintre personaje sunt hipoacuzice –, provocarea pentru mine a fost să subliniez disfucționalitatea a ceea ce considerăm, în general, ca fiind normal. Cei cu adevărat surzi sunt, de fapt, cei care trăiesc închiși în propriile preconcepții, în lumea lor limitată, în care ei înșiși își pun bariere de nesurmontat.” (Vlad Cristache)

Triburi este un proiect inedit al Teatrului Nottara, prin care se dorește inițierea unui dialog real asupra situației persoanelor hipo-acuzice în România și asupra posibilității integrării acestora în viața socială și culturală.

 

                                                                                        Silvia Dumitrache

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *