default-logo

Belgia reacționează rapid și în forță la creșterea infracționalității

Guvernul Belgiei a prezentat joi planul de combatere a crimei organizate în creștere, care include sporirea forțelor de poliție, de vamă și de justiție și mai multă putere de a acționa pe teren pentru autorităţile locale. În urma solicitărilor de mai multă implicare din partea nivelului federal, guvernul a prezentat noile măsuri primarilor marilor orașe ale țării. „Investim mai multe resurse și acordăm mai multe puteri autorităților locale. O bună cooperare este, de asemenea, cheia. Mai mult ca niciodată, lupta împotriva crimei organizate este una colectivă”, a punctat premierul Alexander de Croo.
Bruxelles și Anvers au se situează în topul creșterii infracționalității, cu rate îngrijorătoare ale criminalității. Accentul ar trebui să se pună pe „cele două mari orașe”, susține primarul Anversului, Bart De Wever, al cărui oraș a devenit un centru pentru traficul de cocaină, conform unui raport Europol din 2021. Planul guvernului urmărește, de asemenea, să aibă o rată de inspecție de 100% pentru containerele în portul Anvers.
Între timp, planul include și măsuri preventive pentru a ajuta consumatorii ilegali de droguri.
„Ne angajăm ferm pentru o politică largă care trebuie să vizeze în mod direct consumatorii problematici de droguri; investim în programe de îngrijire”, notează comunicatul guvernamental citat de EURACTIV. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*