default-logo

 „WonderFest” – opt filme în premieră și un juriu al copiilor

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret „WonderFest” se desfășoară în perioada 19 – 23 septembrie, la Constanța, în Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Potrivit organizatorilor, sunt opt filme în concurs, lungmetraje, scurtmetraje și de animație, produse doar în ultimii doi ani, ce au ca tematică vârsta copilăriei. Sunt povești deosebite, cu rol de introspecție asupra privitorilor, difuzate în premieră în România. Filmul Alfons Jitterbitt – Class Trip Chaos!/Haos în excursie cu școala – producție 2022, Germania, va fi lansat la WonderFest, așadar, în premieră internațională. Lungmetrajul va fi vizioanat împreună cu regizorul Mark Schlichter și producătoarea Nicole Kellerhals, care vor fi prezenți în sală și vor răspunde, la final, întrebărilor spectatorilor.

Festivalul WonderFest este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Primăria Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța și Pro Familia. WonderFest stă sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate.

„Micii mari” pasionați de film, pot participa la un concurs de creație de film, în cadrul secțiunii speciale a Festivalului, intitulate Snapshots. Pentru această secțiune, copiii sunt invitați să transmită organizatorilor filme realizate de ei, cu telefonul sau tableta, având ca tematica „Minunea Albastră”.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret „WonderFest”, aflat, în acest an, la a cincea ediție, a instituit regula ca Marele Premiu să fie acordat de un  juriu format exclusiv din copii. La Constanța, WonderFest va avea cel mai numeros juriu al copiilor dintre toate edițiile: va fi format din 100 de elevi din Constanța. Juriul profesioniștilor din cinematografie va decerna premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor.

În cadrul Festivalului WonderFest, vor susține concerte trupele Folk Frate și Pro Consul (19 septembrie) și artiștii Magda Pușkaș, Andrei Păunescu, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onișor (23 septembrie).

Toate filmele, atelierele și concertele din festival au intrare liberă.

Parteneri media: Antena 3, Canal 33, DCNews, Gândul, impact.ro, Național TV, Național FM, Playtech, Radio România, Ziua.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*