default-logo

Festivalul Jurnalismului din San Diego, o celebrare a presei care reflect adevărul

Primul Festival de Jurnalism desfășurat la Universitatea de Stat din San Diego le-a oferit locuitorilor ocazia să cunoască oamenii din spatele liniilor de știri, reunind zeci de jurnalişti şi a peste 300 de participanţi. „Suntem aici pentru a sărbători integritatea și determinarea tuturor jurnaliștilor din San Diego care și-au angajat cariera și au muncit în fiecare zi pentru a urmări adevărul și, de asemenea, pentru a sărbători publicul”, a declarat Jeff Light, editor al publicației San Diego Union-Tribune în timpul cuvântului de deschidere de la Centrul Comunitar Tula.
Festivalul a prezentat aproximativ 25 de organizații media și a fost găzduit de Union-Tribune, SDSU’s School of Journalism & Media Studies, KPBS și Voice of San Diego.
Potrivit sandiegouniontribune.com, jurnaliștii au discutat despre viitorul presei scrise și despre problema transmiterii discursului urii. De asemenea, s-au derulat sesiuni care au punctat mass-media locale care servesc diversele comunități din San Diego și cum să navigheze jurnaliștii în valurile de știri false online, evidențiindu-se și impactul dezinformării asupra vieții oamenilor.
Steve Sebelius, editor politic pentru Las Vegas Review-Journal, a ținut un discurs în care a aprofundat pericolele cu care se confruntă jurnaliștii care urmăresc adevărul, pornind de la cazul recent al uciderii prietenului și colegului său, reporterul de investigație Jeff German. „A fost o cenzură reală. Și ne amăgim dacă credem că acest lucru se întâmplă doar în alte țări. Se poate întâmpla aici și s-a întâmplat aici. Dar nimeni nu poate ucide adevărul! Iar intimidarea nu trebuie să împiedice profesioniștii să urmărească adevărul sau să publice poveștile”, a spus Sebelius. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*