default-logo

Theodor Damian,“Destinu-i ca muzica ce scânteiază”

Știam de mult timp de existența miraculoasei reviste de spiritualitate și cultură românească „Lumină Lină“  de la New York, mai ales că revista părea a-mi aminti un titlu din Eminescu. Dar nu știam cine este Editorul prestigioasei reviste distribuite în U.S.A., România, Moldova și în foarte multe țări de pe mai multe continente.

     Primul care m-a pus în contact cu Pr. Prof. Univ. Dr. Theodor Damian a fost poetul galactic Lucian Vasiliu, cel care mi-a publicat teza de doctorat  Arc poetic transatlantic: Mihai Eminescu – Edgar Allan Poe în prestigioasa Colecție Eminesciana a Editurii JUNIMEA și care a spus că, dacă această teză de doctorat va avea vreodată șansa să fie editată în versiune engleză (spre a avea impact în lumea anglo-saxonă), atunci acel editor nu ar putea fi decât Pr. Prof. Dr. Theodor Damian.

     Se spune că Dumnezeu face ca nimic să nu fie întâmplător și astfel l-am cunoscut la București, într-o fulgerătoare trecere a sa prin România, pe Părintele Profesor Theodor Damian. Eu și viitoarea mea soție am petrecut vreo două ore de taifas sub magia vorbelor și spiritului scânteietor ce poartă marca prestigioasei personalități care este Părintele Profesor Theodor Damian. L-am revăzut recent, la Sala Radio, la sărbătorirea Centenarului Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (U.Z.P.R.). Era ca și cum  ne-am fi cunoscut de o viață și era ca și cum ne-am fi despărțit abia ieri. Între timp am citit cu încântare volumul său de versuri, dăruit la București și am subliniat mai multe versuri ce au avut impact asupra mea.

    Theodor Damian este un poet mult prea sensibil într-o lume sfâșiată de contradicții și amenințări, dar este un Luptător al Divinității pentru cauza Sufletului, Spiritului și Luminii. Chiar dacă prețul plătit pentru această nobilă cauză înseamnă o pavăză de smerenie și  înțelepciune. O pavăză de  Lumină Lină, ce străbate Atlanticul și multe, foarte multe meridiane.

     LA MULȚI ANI, Părinte Profesor Theodor Damian, Dumneavoastră, familiei și distinșilor Dumneavoastră colaboratori ai Luminii ce vine de peste Atlantic !

 

                                                                                                    Ioan Iacob      

 

 

 

 

…………………………………………………..

* Din volumul “Lazăre, vino afară”, Iași, Ed. JUNIMEA, 2016

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.