Festivalul  DAC  FEST

   În perioada 12-14 iulie 2019, pe platoul de la Măgura Uroiului, aflat în apropierea orașului Simeria, din județul Hunedoara, se desfășoară Festivalul DAC FEST, având ca generic ”Sub Semnul Lupului”,  ajuns anul acesta la a X-a ediție.
     În cele trei zile se derulează în fața participanților atractive manifestări, dintre care am notat: un ritual de nuntă dacică, un târg de sclavi, dansuri specifice dacilor, lupte de gladiatori, un ritual dacic de incinerare, dar și concerte și focuri sacre. Pe platou se instalează tabere și ateliere antice.
     De asemenea, în cadrul festivalului se organizează un concurs foto la care pot să participe pasionații de fotografie, amatori sau profesioniști, fiind acceptate doar fotografiile realizate în timpul desfășurării manifestărilor.
     Festivalul DAC FEST își propune promovarea patrimoniului cultural național din județul Hunedoara și desigur a sitului arheologic Măgura Uroiului, principalii organizatori fiind Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Primăria orașului Simeria și Asociația Terra Dacica Aeterna, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.
                                                   Ioan Vasiu / UZPR
Despre autor

Articole asemănătoare

  1. Valentin Uban Reply

    Felicitari organizatorilor si succes manifestarilor programate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.