◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Wimbledon 2019 | Simona Halep și Serena Williams, singurele care ajung într-o finală de Grand Slam trei ani la rând

Simona Halep (27 de ani – locul 6 WTA) o va întâlni în finala de la Wimbledon pe Serena Williams (37 de ani – locul 10 WTA). Cele două sportive sunt singurele care au ajuns, în fiecare dintre ultimele trei sezoane, într-o finală de Grand Slam.

Va fi prima dată când Simona și Serena se vor întâlni într-o finală la acest nivel. Jucătoarele s-au mai întâlnit de 10 ori în trecut, iar românca are o singură victorie în fața sportivei din America. Halep a învins-o pe Williams cu 6-0, 6-2, în finala de la Singapore din 2014.

Simona Halep și Serena Williams vor primul trofeu de Grand Slam din acest an

Simona Halep s-a calificat în finala de la Wimbledon după ce a învins-o pe Elina Svitolina (24 de ani – locul 8 WTA) cu 6-1, 6-3. Românca a bifat astfel al treilea sezon consecutiv în care a ajuns într-o finală de Grand Slam. În 2018, Simona a câștigat turneul de la Roland Garros și a pierdut în finală la Australian Open, iar în 2017 a ajuns tot în finala de la open-ul francez, unde a pierdut în fața Jelenei Ostapenko.

Serena Williams a ajuns în finala de la Wimbledon după un meci cu Barbora Strycova (33 de ani – locul 54 WTA), în care Americanca a învins cu 6-1, 6-2. În 2018, Serena a prins finalele de la Wimbledon și US Open, dar nu a reușit să obțină niciun trofeu. În schimb, Williams a câștigat Open-ul din Australia în 2017, după 6-4, 6-4 în finală cu sora ei, Venus Williams (39 de ani – locul 44 WTA).

Presa străină, la picioarele Simonei Halep după meciul cu Elina Svitolina

Simona Halep a impresionat din nou pe toată lumea, iar presa străină a avut doar cuvinte de laudă pentru jucătoarea noastră.

”Simona Halep s-a impus cu 6-1, 6-3 în fața Elinei Svitolina, în semifinală la Wimbledon. Este prima ei finală pe iarba londoneză”, au scris cei de la L’Equipe.

”Simona Halep este prima finalistă de la Wimbledon. Fosta regină a lumii, câștigătoarea de la Roland Garros din 2018, a trecut de Elina Svitolina cu scorul de 6-1, 6-3 și acum așteaptă să vadă pe cine va întâlni în finală. Simona a dominat meciul și a fost evident că este mult mai obișnuită cu astfel de partide. ”Simona nu i-a dat Svitolinei nici cea mai mică șansă. Jucătoarea din Ucraina a părăsit terenul, învinsă, după doar 73 de minute”, scriu italienii de la Gazzetta dello Sport.

”Simona Halep iși aruncă mainile în aer și e în finala de la Wimbledon! Este într-o formă atât de bună, încat n-ar trebui să pariezi împotriva ei! O demonstrație de pură clasă din partea româncei!”, au scris și cei de la BBC.

”Simona Halep o învinge fără probleme pe Svitolina și ajunge în finala de la Wimbledon. Ea este prima româncă ajunsă într-o finală la Wimbledon. Românca a arătat o prestație foarte frumoasă și s-a impus într-o oră și 12 minute. Atât Simona, cât și Svitolina, nu se aflau într-o formă prea bună și nici nu se simțeau grozav pe iarbă. Halep a dominat însă, a fost mai bună la toate capitolele și a fost mai rapidă. Și-a surclasat adversara!”, au publicat cei de la The Telegraph.

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *