◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Când ar putea avea loc următorul mare cutremur! Date esențiale ale specialiștilor

Specialiștii vin cu date de ultimă oră în privința următorului mare cutremur. Sunt date esențiale care privesc toată omenirea. Mai mult aceștia vin și cu răspunsuri extrem de importante. De ce marile cutremure au loc noapte și nu ziua! Sunt detalii șocante.

Date de ultimă oră despre una dintre spaimele tuturor locuitorilor planetei. Seismologii au descoperit o legătură între frecvența cutremurelor și fazele lunii. Cercetătorii indieni vin cu precizări complete. Aceștia spun că numărul cutremurelor este mai mare atunci când Luna se află mai aproape de Pământ sau în nopțile cu lună plină, din cauza gravitației exercitate de satelitul Pâmăntului asupra plăcilor tectonice, scrie Times Of India.

Oamenii de știință de la Bhabha Atomic Research Centre (BARC) au descoperit au mai descoperit și că marile cutremure au loc mai frecvent atunci când este Lună plină, iar Luna se află la perigeu (punctul cel mai aproapiat de Pământ) decât atunci când este Lună plină, dar Luna se află la apogeu (poziția cea mai îndepărtată de Pâmănt). Cutremurele care se petrec când avem Luna la perigeu în combinație cu Luna plină depășesc frecvent magnitudinea 6, spune dr. Vinayak G Kolvankar, seismolog la Bhabha Atomic Research Centre.

Mai mult, specialiștii dezvăluie și data probabilă a următorului mare seism. Acesta ar putea avea loc până pe data de 6 noiembrie.
Totodată, specialiștii spun că numărul cutremurelor și intensitatea lor scade pe parcursul zilei și este cel mai scăzut după-amiaza (între orele 15-16), apoi în creștere până spre miezul nopții.

Seismologii BARC și-au întemeiat cercetarea pe datele culese de-a lungul a 36 de ani, între 1973 și 2008, analizând diferite faze ale lunii și identificând modelele cae se repetă. Acest lucru nu înseamnă că seismele nu se pot produce și după-amiaza, spune Kolvankar, corelația care se poate face este mai degrabă legată de faptul că incidența lor poate fi mai mare pe timpul nopții, în fazele de Lună plină și atunci când satelitul Pământului se află la perigeu. Descoperirile seismologului au fost publicate în „New Concepts in Global Tectonics Newsletter” și în „Jurnalul Uniunii Geofizicienilor din India”.

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *