◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Opt românce iau startul la turneul WTA de la București

La turneul ”BRD Bucharest Open” din categoria International vor debuta astăzi pe tabloul principal numai puțin de opt jucătoare din România. Singura dintre ele care figurează pe lista favoritelor este Sorana Cîrstea (5).

Iată care este programul româncelor la competiția care se desfășoară în Capitală, la Arenele BNR:

Sorana Cîrstea (favorită nr. 5, nr. 81 WTA) – Jaqueline Cristian (WC, nr. 210 WTA)

Irina Begu (nr. 112 WTA) – Aleksandra Krunic (Serbia, nr. 101 WTA)

Ana Bogdan (nr. 127 WTA) – Anastasija Sevastova (Letonia, nr. 11 WTA, favorită nr. 1)

Elena-Gabriela Ruse (WC, nr. 178 WTA) – Barbora Krejcikova (Cehia, nr. 132 WTA)

Alexandra Cadanțu (LL, nr. 214 WTA) – Kristyna Pliskova (Cehia, nr. 92 WTA)

Irina Bara (WC, nr. 184 WTA) – Jaimee Fourlis (Q, Australia, nr. 284 WTA)

Patricia Maria Țig (Q, fără clasament WTA) – Anna Bondar (LL, Ungaria, nr. 193 WTA)

Sorana Cîrstea, care are prima șansă în partida cu Jaqueline Cristian (intrată pe tabloul principal datorită unui wild-card), are de apărat 60 de puncte în această săptămână, după ce anul trecut a ajuns în faza sferturilor de finală la București.

Irina Begu are un meci dificil în compania Aleksandrei Krunic, care vine după o semifinală în turneul de la Bastad din Suedia. Însă, românca are un palmares direct pozitiv, conducând cu 3-0 în meciurile directe și poate obține victoria.

Ana Bogdan a avut ghinion la tragerea la sorți, ea o va înfrunta pe principala favorită a turneului și câștigătoarea din 2018, Anastasija Sevastova. Jucătoarea noastră a reușit 3 succese în calificările de la Wimbledon, avansând pe tabloul principal, unde a fost învinsă de Johana Konta (Marea Britanie, nr. 15 WTA).

Elena-Gabriela Ruse are o adversară incomodă, Barbora Krejcikova, care în luna iunie a câștigat turneul ITF de 60.000 de dolari de la Stare Splavy (Cehia), disputat pe zgură. Românca a ajuns, după 3 victorii, pe tabloul de la Wimbledon, unde a pierdut în fața Juliei Goerges.

Alexandra Cadanțu a promovat și ea între primele 32 de jucătoare la BRD Bucharest Open, în calitate de lucky loser. Ea va avea o misiune grea în fața Kristynei Pliskova, o jucătoare din Top 100.

Irina Bara a primit o invitație din partea organizatorilor și are o bună șansă să avanseze în turul al 2-lea, înfruntând o jucătoare venită din calificări, Jaimee Fourlis, aflată pe poziția 284 în clasamentul WTA.

Patricia-Maria Țig este performera de la această ediție a competiției de la București. Ea a disputat un turneu de precalificare, unde a câștigat 2 partide și a putut astfel beneficia de un wild-card pe tabloul calificărilor.

Deși românca nu este încă în topul WTA (după o pauză în care a devenit mamă), ea a reușit 3 succese pe zgura de la Arenele BNR, promovând în main draw. A acumulat până acum 18 puncte (plus 2 în primul tur al calificărilor de la Wimbledon) și va intra în topul WTA de săptămâna viitoare.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *