TÂRGUL DE FETE  DE  PE  MUNTELE  GĂINA

        La sfârșitul acestei săptămâni, în zilele de 20 și 21 iulie 2019,
are loc cea mai mare și mai cunoscută sărbătoare populară din țara noastră – TÂRGUL DE FETE DE PE MUNTELE GĂINA, având o tradiție de sute de ani. În trecut, pe platoul de la Găina se adunau locuitori din peste 80 de sate aflate în Ținutul Apusenilor, pentru schimbarea sau vânzarea unor produse, fiind însoțiți și de tinerii din familiile lor, băieți și fete, dintre care unii se împrieteneau și se căsătoreau.
       Programul ediției din acest an este deosebit de bogat și de variat, cuprinzând spectacole de folclor în aer liber, târg al meșterilor populari,  expoziție fotografică, festival-concurs de tradiții și obiceiuri specifice zonei, concerte de muzică ușoară, focuri de artificii și nu în ultimul rând  un ceremonial de depunere de coroane în memoria lui Avram Iancu – erou al națiunii române, pe acordurile vestitelor tulnicărese.
       Și-au anunțat prezența cunoscuți și apreciați interpreți vocali și instrumentiști ai folclorului, din mai multe județe.
       Principalii organizatori ai sărbătorii de pe Muntele Găina sunt: Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local din comuna Avram Iancu.
                                         Ioan Vasiu / UZPR   
Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.