◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

George Pușcaș îl învinge pe legendarul Buffon, în Juventus – Inter

Românul George Pușcas a marcat din penalty la loviturile de departajare în Juventus – Inter Milano, dar echipa lui Antonio Conte a pierdut cu 5-4, după ce jocul se terminase 1-1, după 90 de minute, în International Champions Cup.

Pe stadionul ”Olympic Sports Center” din Nanjing (China), în prezența a 48.646 de spectatori, s-a desfășurat întâlnirea dintre Juventus Torino și Inter Milano. În prima repriză, în minutul 10, fundașul De Ligt (19 ani) a înscris în propria poartă, la un corner al nerazzurrilor. Debut trist pentruolandez, care a fost transferat recent de la Ajax, pentru colosala sumă de 85,5 milioane de euro (inclusiv bonusuri).

Formația condusă de Maurizio Sarri a egalat situația pe tabela de marcaj prin Cristiano Ronaldo, în minutul 68. Portughezul a transformat o lovitură liberă de la 17 metri, după ce mingea s-a lovit de zidul advers.

În partea a doua a meciului, cei doi antrenori au făcut numeroase schimbări. Astfel, în minutul 78, Antonio Conte l-a trimis în teren pe George Pușcaș, care i-a luat locul lui Esposito, în atacul lui Inter. Românul, care a purtat numărul 97, a jucat primul său meci din turneul asiatic, pe care formația milaneză îl efectuează în această vară.

După 90 de minute, scorul a rămas neschimbat și conform regulamentului competiției International Champions Cup, s-a trecut la loviturile de departajare. Unul dintre preferații lui Conte pe lista executanților a fost și George Pușcaș. Românul a marcat imperial, în colțul din stânga sus a porții apărate de legendarul Gianluigi Buffon, fără să-i dea nicio șansă! Goalkeeper-ul italian s-a reîntors la Juventus în această vară, după ce a evoluat doar un sezon la Paris Saint-Germain.

Pușcaș a îmbrăcat, din nou, tricoul lui Inter după 4 ani, el evoluând 7 meciuri pentru echipa nerazzurrilor: 4 în Serie A, 1 – Europa League și 2 – Cupa Italiei, în sezonul 2014/2015. Românul punctează astfel în premieră pentru milanezi, însă tocmai pe stadionul din Nanjing, în cadrul International Champions Cup.

După turneul asiatic, antrenorul Antonio Conte va hotărî dacă îl va pastra pe Pușcaș în lotul echipei pentru noul sezon din Serie A sau atacantul va fi vândut unei alte formații. El este curtat de mai multe echipe, mai ales după evoluția de excepție de la Euro U21, când a marcat 4 goluri pentru naționala României.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *