Ministerul Românilor de Pretutindeni: aproximativ 9,7 milioane de români sunt plecaţi în străinătate

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iulie, ora 13:07) – Radiojurnal –
Realizator: Aproximativ 9,7 milioane de români sunt plecaţi în străinătate. Numărul a fost calculat de Ministerul Românilor de Pretutindeni în baza cifrelor comunicate de 70 de misiuni diplomatice ale României şi a fost prezentat astăzi de ministrul de resort, Natalia Intotero. Ea a mai spus că motivele cel mai des invocate de ei sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici, lipsa unui loc de muncă decent, calitatea slabă a clasei politice şi corupţia. Natalia Intotero a anunţat că ministerul pregăteşte un proiect de lege privind reinserţia socio-profesională a românilor care vor să se întoarcă acasă, proiect ce fi înaintat Parlamentului în septembrie. Până atunci, în perioada imediat următoare, va avea loc o campanie de informare despre modalităţile de vot pentru alegerile prezidenţiale. 

Natalia Intotero: Am deschis o consultare cu românii din afara graniţelor şi le mulţumesc tuturor celor care ne-au transmis propuneri şi sugestii pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind participarea la vot. În următoarea perioadă vom participa alături de colegi din Ministerul Afacerilor Externe, care au atribuţia de a organiza aceste alegeri şi secţii de votare pretutindeni în lume, şi de reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente la întâlniri cu români din afara graniţelor, pentru a le prezenta modalităţile de vot, timpul de vot, cum se pot înscrie pentru votul prin corespondenţă şi, chiar în cursul zilei de astăzi, colegii mei din cadrul ministerului vor participa la o întâlnire cu reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente pentru a vedea calendarul deplasărilor şi paşii care trebuie făcuţi.
Realizator: Ministrul Intotero a mai spus că în august va începe a doua etapă a campaniei naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume”, destinată informării prealabile a românilor, înainte de a lua decizia de a pleca în afara graniţelor, dar şi a celor care ar dori să revină acasă, transmite reporterul Radio România Actualităţi Luminiţa Voinea

Maria Toghina
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.